Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-06, 18:46   #2456
jumaatt
Rozeznanie

Dot.: Analizy kosmetyków do włosów (bez dyskusji i komentarzy)

Różne

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
Kupiłam maseczkę do suchej skóry twarzy, poradziłam sobie bez niej, ale chyba i na włosy da radę? Szkoda, że tyle fajnych rzeczy po zapachu

Alterra, Anti-Age Intensiv - Feuchtigkeitsmaske Orchidee
Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Glycerin, Glycine Soja Oil, Alcohol, Olea Europaea Fruit Oil, Sorbitol, Parfum, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Palmitic Acid, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Butyrospermum Parkii Butter, Theobroma Cacao Seed Butter, Xanthan Gum, Argania Spinosa Kernel Oil, P-Anisic Acid, Helianthus Annuus Seed Oil, Ginko Biloba Leaf Extract, Sodium Lactate, Tocopherol, Sodium Hydroxide, Lactic Acid, Ubiquinone, Vanilla Planifolia Fruit Extract
Zawsze trudno jest oceniać tego rodzaju kosmetyki w kontekście przydatności dla włosów. Ale nie ma tutaj nic, co mogłoby zaszkodzić włosom, wręcz przeciwnie, składniki maseczki są jak najbardziej porządane w pielęgnacji. W składzie mamy przede wszystkim emolienty (różne oleje i masła) oraz składniki zatrzymujące wodę we włosie.

Myślę, że warto jej spróbować w małej ilości jako odżywka bez spłukiwnia/krem stylizujący. Do spłukowania raczej się nie nada ze względu na brak składników ułatwiających rozczesywanie.

Zgodna z CG
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 058.jpg (27,4 KB, 4 załadowań)

Edytowane przez jumaatt
Czas edycji: 2011-11-06 o 18:49
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując