Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Żony 2011 :)
Wątek: Żony 2011 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-07, 09:42   #574
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Trinette Pokaż wiadomość
Hej,

Co do świąt, to pewnie spędzimy jak zwykle. Wczesna wigilia u moich rodziców a później u Męża.

Dziewczyny, czy Wy wszystkie umiecie gotować? Robicie jakieś wymyślne dania czy coś prostego? U nas to ja gotuje, bo TŻ zwykle nie ma w domu. Nie robię na co dzień jakiś specjałów, zwykle coś szybkiego, a jak TŻ wraca ok 21 to robię jedynie kolację (obiadu wtedy nie ma).
Prócz tego chciałabym wiedzieć jak u Was wygląda podział obowiązków?
Na święta jeszcze nie mamy pomysłu. Ja najchętniej pojechałabym do mamy na wigilię, potem w Boże Narodzenie poodwiedzać rodzinkę, wieczorkiem wrocić do siebie, w drugi dzień albo słodkie lenistwo albo zaprosic znajomych. Ale nie wiem jak w tym wszystkim ująć teściową i córkę Tż, tesciowa jest starszą i skromna osobą i nie lubi jakichś wyjazdów itp, bo "nie chce robić kłopotu" swoją osobą no i wiek, natomiast córa Tż wydaje mi się że nudziłaby się w taki sposób spędzając święta; więc jak na razie konkretnie nic nie wiemy
Co do gotowania, to rzeczy które nie wymagaja robienia ciasta: pierogi itp to gotouję, nie jest jakaś wybitna ale z głodu bym nie umarła, natomiast Tż lubi gotować i robi to wspaniale. Gotujemy róznie, zależy kto ma akurat czas. Co do innych obowiązków to ja sprzątam i w miare czasu staram się mu pomagać w takich około domowych sprawach głównie na zewnątrz. Ponieważ mój mąż lubi robić sam i umie,więc robił i układał np kostkę brukową, sam robił ogrodzenie (spawał, malował), robi mebelki jakie ja sobie wymyślę, jak trzeba to włosy pomaluje, więc jest bardzo wszechstronny. Minusem tego jest to że ma mało wolnego czasu. O ile jeszcze robi coś w domu to przeważnie robimy to razem i jest fajnie, ale czasmi az do nocki siedzi i coś dłubie na polu albo u kogoś i wtedy jest już mniej fajnie
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując