Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Perfumoholicy i ich futra (czyli zbiorczy wątek zwierzakowy)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-07, 20:05   #203
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: Perfumoholicy i ich futra (czyli zbiorczy wątek zwierzakowy)

Cytat:
Napisane przez Toccata Pokaż wiadomość
Chciałabym to zobaczyć Norwegi biegają jak mamuciątka Patataj patataj patataj, a sąsiadom tynk z powały leci na głowę
To ja mam w domu dwa Norwegi! Jak się rozgalopują to jak stado dzikich koni. Umarłego by obudziły.

Cytat:
Ósmy Pasażer ma chyba w sobie coś z syjama . Długie, cienkie łapki, napady kotolota (zwłaszcza rano i wieczorem), gadulstwo polegające na nieustannym mamrotaniu pod nosem i - jeśli już musi zamiauczeć - miauk przypomina syrenę okrętową. Przy tym drobnym, hałaśliwym koteńku ciche i cienkie odgłosy wydawane przez Rudego Humbaka wyglądają zgoła niepoważnie
No popatrz, a ja patrząc na nie powiedziałabym raczej, że z tymi dźwiękami to odwrotnie jest. Rudy pasi mi na takiego wyjca, a Obcy na piskuna.

Cytat:
Miało być "normalny" = w ogóle jakiś nos. Nie płaski i nie wklęsły. Nos, którym kot może zwyczajnie wąchać i swobodnie wepchnąć śpiącemu włąścicielowi do ucha , pyszczek, którym można zwyczajnie po kociemu jeść ze zwykłej miski i oczy, z których zdrowemu kotu nic się nie leje Słowem, jak porównam persika z fotografii z końca XIX w. (w którymś numerze KOTa była) i te dzisiejsze biedaki to robi mi się smutno Wiem, że są wielbiciele tej rasy, ale osobiście nie potrafię sobie wyperswadować przekonania, że pokolenia hodowców zrobiły im krzywdę
Te płaczki to efekt "ulepszania" rasy? Nie wiedziałam. To jeszcze mniej lubię tych rasowych ulepszaczy...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując