2006-11-07, 20:05
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perfumoholicy i ich futra (czyli zbiorczy wątek zwierzakowy)
Cytat:
Napisane przez Toccata
 Chciałabym to zobaczyć  Norwegi biegają jak mamuciątka  Patataj patataj patataj, a sąsiadom tynk z powały leci na głowę 
|
To ja mam w domu dwa Norwegi! Jak się rozgalopują to jak stado dzikich koni. Umarłego by obudziły.
Cytat:
Napisane przez Toccata
Ósmy Pasażer ma chyba w sobie coś z syjama  . Długie, cienkie łapki, napady kotolota (zwłaszcza rano i wieczorem), gadulstwo polegające na nieustannym mamrotaniu pod nosem i - jeśli już musi zamiauczeć - miauk przypomina syrenę okrętową. Przy tym drobnym, hałaśliwym koteńku ciche i cienkie odgłosy wydawane przez Rudego Humbaka wyglądają zgoła niepoważnie 
|
No popatrz, a ja patrząc na nie powiedziałabym raczej, że z tymi dźwiękami to odwrotnie jest. Rudy pasi mi na takiego wyjca, a Obcy na piskuna.
Cytat:
Napisane przez Toccata
Miało być "normalny"  = w ogóle jakiś nos. Nie płaski i nie wklęsły. Nos, którym kot może zwyczajnie wąchać i swobodnie wepchnąć śpiącemu włąścicielowi do ucha  , pyszczek, którym można zwyczajnie po kociemu jeść ze zwykłej miski i oczy, z których zdrowemu kotu nic się nie leje  Słowem, jak porównam persika z fotografii z końca XIX w. (w którymś numerze KOTa była) i te dzisiejsze biedaki to robi mi się smutno  Wiem, że są wielbiciele tej rasy, ale osobiście nie potrafię sobie wyperswadować przekonania, że pokolenia hodowców zrobiły im krzywdę 
|
Te płaczki to efekt "ulepszania" rasy? Nie wiedziałam. To jeszcze mniej lubię tych rasowych ulepszaczy...
|