Raczkowanie
|
Dot.: Dyfuzor step by step - zbiorczy o suszeniu
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Na sucho też są fajnie skręcone.
Nie wiem, gdzie masz te przyklapy  Dyfuzor spisuje się wzorowo.
Cięcie też w miarę ok, choć przydałoby się więcej warstw. Powinny nabrać nieco objętości.
|
Tu na zdjeciu sa troche oszukane.Jak na zlosc sie poskrecaly.Umylam je i byly bardziej fale, wiec je lekko zmoczylam i nalozylam zel zielony z rossmanna,ugniotlam, dlatego troche bardziej loki.
Przyklapy sa przez to mysle - myje wlosy wieczorem, w kucyk. rano reanimacja woda, na nastepna noc znow kucyk, rano reanimacja(po tej to juz prawie stuprocentowo kucyk - wlosy prawie proste) i mycie tego dnia wieczorem. wydaje mi sie ze przez ta czesta reanimacje tak oklapuja? same wlosy schna mi ze 3h, wiec to dosc dlugo i nie zawsze mam czas, a spanie z mokrymi odpada. Dlatego preferowalabym poranne mycie i suszenie dyfuzorem, po nim jednak sa bardziej skrecone (rozmyslam to tak, ze jak schansame to pod wplywem ciezaru ze s amokre ciagnie je w dol jak schna i sa bardziej falowane..a jak susze to so scisniete w spiralki i sie nie odksztalcaja bo dyfuzor nie pozwala im sie rozprostowac??)
Pocieniowane sa mocno..ale wlansie zbijaja sie w takie straczki/zawijasy i tego nie widac..Po dyfuzorze znacznie wieksza objetosc a mam pocieniowane od samiutkiej gory..fryzjer tak mi nawet cial ze skrecal wlosy ciasno i wtedy z wierzchu przejezdzal po nich nozyczkami...myslalam zeby przy nastepnej wizycie sciac je bardziej w szpic?
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Nie rozumiem - jesteś cg, a używasz szampon z silikonami?
Z dalszej części wynika, że stosujesz głównie emolienty z olejów, proteiny wielkoczasteczkowe usztywniają Ci włosy.
Proteiny jako podstawowy budulec włosa są niezbędne i mogą odpowiadać za elastyczność. Dobrze by było zastosować albo keratynę hydrolizowaną (jest małoczasteczkowa) dokapaną do odżywki d/s, albo zmieszać różową Artiste z Natury z Garnierem karite (samodzielnie zastosowana może spuszyć).
|
Chodzilo mi o to, ze wlansie takie szampony bez silikonow dozwolne na CG daja taki efekt (babydream,hiip,barwa,fit omed,naturia..probowalam wielu).dlatego u mnie mycie odzywka, ktora wszystko udaje mi sie zmyc po max 2 myciach.szmapon taki cg baaardzo sporadycznie.
Keartyne hydrolizowana zamowie. Jakie inne jescze produkty maloczasteczkowe do tego moga byc? d-panthenol np?
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Inną sprawą są oleje - pasuje Ci lniany,a należy do niewnikających, więc może obciążyć włosy po wielokrotnym zastosowaniu. Czyli szampon z siarczanami (bez silikonów!) jest nieodzowny.
|
hmm stosuje czesto, az tak drastycznie nie obciaza, ale ze wzgledu na oleje od czasu uzywam chociaz niechetnie tychze szamponow.
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Do tego piszesz, ze stosujesz Pantene do loków i fal - zawiera silikony, więc tez niezbędny jest szampon.
|
Ok, to pantene jakos na probe kupilam, bo widzialam ze jedna z dziewczyn stosowala na forum, i jakos nawet bylo ok. czy sa jakies inne stylizatory dla cg? bo to z nimi ugniatam, wiec pomagaja w skrecie.. oprocz tego pantene i nivei fc
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Nie stosujesz kwaśnych płukanek, a i niewłaściwe pH włosów może sprawiać kłopoty. Warto stosować płukankę z octem lub sokiem z cytryny (przepis w receptariuszu).
|
o plukance zapomnialam wpsomniec, dodaje do lnianej kilka kropli cytryny lub octu od kilku myc.
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Możliwe też, że jednoczesne stosowanie Pantene+żel lniany, a potem Nivea+żel z Rosmanna to za dużo dla włosów. W jakim celu robisz taką dokładkę? Może to nadto?
|
Hmm, no wlasciwie to nie wiem. Boje sie ze jak dam z amalo produktu to nie dotrze on do wszytskich wlosow Sprobuje teraz mniej i zobacze efekty.
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Czy ten sposób działał latem? Nivea może być nieodpowiednia na tę porę roku i może obciążać (tu decyduje ten sam składnik).
|
Hm az tak drastycznej roznicy nie zauwazylam, moze ze wlosy troche wlasciwie szyciej sie rozkrecaja i faluja. Wiec co polecasz na zime zamiast nivei?
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Ten mi nie podchodzi  ale chyba suszarka lepsza od Foxów (wyglądają jakby miały ów nieszczęsny przycisk).
|
Hm chodzi ze przy zimnym nawiewie trzeba przycik stale trzymac aby on byl? Pojde sprawdze.
Cytat:
Napisane przez Eloe77
Ten w miarę. Ten wygląda na najgłębszy, ale - obejrzyj je. Tak by było optymalnie.
|
Czy jak mam wlasnie sredniej dlugosci wlosow, to wybrac glebszy? cyz przy plytszym nie beda one mnei docisnite do skalpu?
Wiesz co, wysle teraz ten post, a wieczorem umyje i wyszusze dyfuzorem, i wkleje w edit zdjecia, mzoe bedzie cos wiecej widac
|