Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Dyfuzor step by step - zbiorczy o suszeniu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-07, 16:42   #235
mpx
Raczkowanie

GG do mpx
Dot.: Dyfuzor step by step - zbiorczy o suszeniu

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Na sucho też są fajnie skręcone.
Nie wiem, gdzie masz te przyklapy Dyfuzor spisuje się wzorowo.
Cięcie też w miarę ok, choć przydałoby się więcej warstw. Powinny nabrać nieco objętości.
Tu na zdjeciu sa troche oszukane.Jak na zlosc sie poskrecaly.Umylam je i byly bardziej fale, wiec je lekko zmoczylam i nalozylam zel zielony z rossmanna,ugniotlam, dlatego troche bardziej loki.
Przyklapy sa przez to mysle - myje wlosy wieczorem, w kucyk. rano reanimacja woda, na nastepna noc znow kucyk, rano reanimacja(po tej to juz prawie stuprocentowo kucyk - wlosy prawie proste) i mycie tego dnia wieczorem. wydaje mi sie ze przez ta czesta reanimacje tak oklapuja? same wlosy schna mi ze 3h, wiec to dosc dlugo i nie zawsze mam czas, a spanie z mokrymi odpada. Dlatego preferowalabym poranne mycie i suszenie dyfuzorem, po nim jednak sa bardziej skrecone (rozmyslam to tak, ze jak schansame to pod wplywem ciezaru ze s amokre ciagnie je w dol jak schna i sa bardziej falowane..a jak susze to so scisniete w spiralki i sie nie odksztalcaja bo dyfuzor nie pozwala im sie rozprostowac??)
Pocieniowane sa mocno..ale wlansie zbijaja sie w takie straczki/zawijasy i tego nie widac..Po dyfuzorze znacznie wieksza objetosc a mam pocieniowane od samiutkiej gory..fryzjer tak mi nawet cial ze skrecal wlosy ciasno i wtedy z wierzchu przejezdzal po nich nozyczkami...myslalam zeby przy nastepnej wizycie sciac je bardziej w szpic?

Cytat:
Nie rozumiem - jesteś cg, a używasz szampon z silikonami?
Z dalszej części wynika, że stosujesz głównie emolienty z olejów, proteiny wielkoczasteczkowe usztywniają Ci włosy.
Proteiny jako podstawowy budulec włosa są niezbędne i mogą odpowiadać za elastyczność. Dobrze by było zastosować albo keratynę hydrolizowaną (jest małoczasteczkowa) dokapaną do odżywki d/s, albo zmieszać różową Artiste z Natury z Garnierem karite (samodzielnie zastosowana może spuszyć).
Chodzilo mi o to, ze wlansie takie szampony bez silikonow dozwolne na CG daja taki efekt (babydream,hiip,barwa,fit omed,naturia..probowalam wielu).dlatego u mnie mycie odzywka, ktora wszystko udaje mi sie zmyc po max 2 myciach.szmapon taki cg baaardzo sporadycznie.
Keartyne hydrolizowana zamowie. Jakie inne jescze produkty maloczasteczkowe do tego moga byc? d-panthenol np?

Cytat:
Inną sprawą są oleje - pasuje Ci lniany,a należy do niewnikających, więc może obciążyć włosy po wielokrotnym zastosowaniu. Czyli szampon z siarczanami (bez silikonów!) jest nieodzowny.
hmm stosuje czesto, az tak drastycznie nie obciaza, ale ze wzgledu na oleje od czasu uzywam chociaz niechetnie tychze szamponow.

Cytat:
Do tego piszesz, ze stosujesz Pantene do loków i fal - zawiera silikony, więc tez niezbędny jest szampon.
Ok, to pantene jakos na probe kupilam, bo widzialam ze jedna z dziewczyn stosowala na forum, i jakos nawet bylo ok. czy sa jakies inne stylizatory dla cg? bo to z nimi ugniatam, wiec pomagaja w skrecie.. oprocz tego pantene i nivei fc

Cytat:
Nie stosujesz kwaśnych płukanek, a i niewłaściwe pH włosów może sprawiać kłopoty. Warto stosować płukankę z octem lub sokiem z cytryny (przepis w receptariuszu).
o plukance zapomnialam wpsomniec, dodaje do lnianej kilka kropli cytryny lub octu od kilku myc.

Cytat:
Możliwe też, że jednoczesne stosowanie Pantene+żel lniany, a potem Nivea+żel z Rosmanna to za dużo dla włosów. W jakim celu robisz taką dokładkę? Może to nadto?
Hmm, no wlasciwie to nie wiem. Boje sie ze jak dam z amalo produktu to nie dotrze on do wszytskich wlosow Sprobuje teraz mniej i zobacze efekty.

Cytat:
Czy ten sposób działał latem? Nivea może być nieodpowiednia na tę porę roku i może obciążać (tu decyduje ten sam składnik).
Hm az tak drastycznej roznicy nie zauwazylam, moze ze wlosy troche wlasciwie szyciej sie rozkrecaja i faluja. Wiec co polecasz na zime zamiast nivei?

Cytat:
Ten mi nie podchodzi ale chyba suszarka lepsza od Foxów (wyglądają jakby miały ów nieszczęsny przycisk).
Hm chodzi ze przy zimnym nawiewie trzeba przycik stale trzymac aby on byl? Pojde sprawdze.

Cytat:
Ten w miarę. Ten wygląda na najgłębszy, ale - obejrzyj je. Tak by było optymalnie.
Czy jak mam wlasnie sredniej dlugosci wlosow, to wybrac glebszy? cyz przy plytszym nie beda one mnei docisnite do skalpu?

Wiesz co, wysle teraz ten post, a wieczorem umyje i wyszusze dyfuzorem, i wkleje w edit zdjecia, mzoe bedzie cos wiecej widac
mpx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując