2011-11-08, 18:39
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Witajcie 
Zaczęłam swoją walkę o piękniejsze włosy jakieś dwa miesiące temu . Strasznie mi powypadały (jak to zwykle na jesień), były zniszczone farbowaniem i prostowaniem. W ogóle to mam włosy cienkie i delikatne.
Ale zmądrzałam, przestałam farbować, suszyć, tapirować, modelować . Póki co moim hitem jest odżywka garniera włoski wreszcie są miękkie i błyszczą jak szalone, przestały się rozdwajać . Od czasu do czasu maska Gloria, codzienne mycie, szampon Radical i mgiełka jako wcierka, ostatnio znalazłam informację, że piwo wzmacnia włosy, dlatego też robię codziennie wcierkę na 3 godziny przed myciem , ciekawe co z tego wyniknie . A i po każdym myciu włosów, po spłukaniu odżywki moczę włosy w lodowatej wodzie- niesamowicie błyszczą potem . Teraz jestem na etapie, kiedy to włoski zaczynają odrastać.
A teraz muszę włosy pofarbować, kupiłam farbę, boję się, że przez farbowanie włosy stracą tą miękkość i blask...
|