Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Perfect Touch Fond de Teint YSL - pytania o podkład
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-08, 17:11   #2
kasiahan
Rozeznanie

Dot.: Perfect Touch Fond de Teint YSL - pytania o podkład

mam ten podkład, ale nie z sephory (tam uż są) jest cudny
przeklejam moją recenzję z KWC:
"Chyba najlepszy podkład, jakiego dotąd używałam!

Zacznę od odcieni: duży wybór jasnych odcieni ( i różowe i żółte i beżowe), co dla mnie ma duże znaczenie, ponieważ zawsze mam problem z doborem jasnego, ale nie różowego, tyko lekko żółtawego.

rozprowadza się bardzo dobrze (nie jest tępy, jak to niektóre podkłady lubią)i to zarówno na normalnym kremie, jak i na filtrze, nie robi maski, robi coś takiego z moja cerą, czego nie robił do tej pory żaden inny podkład- buzia jest gładka, delikatnie rozświetlona, pory wydają się niewidoczne, kryje jak dla mnie w sam raz, ani wcale, ani jakoś specjalnie mocno, tyle ile potrzeba (ja nie mam dużo do ukrycia, więc dla osób, które maja może się okazać za słabo), ale krycie to nie jest jego główne zadanie.

u mnie trzymał się długo (nałożyłam go o 8 rano i ok. 18 jeszcze był), a zazwyczaj inne podkłady spływaja albo się ważą na mojej buzi a ten nie! trwał przypruszony pudrem tyle, ile potrzeba!i o dziwo przypruszenie pudrem matującym nie zabiło efektu lekkiego rozświetlenia

mam mieszaną cerę, która się świeci dosyć w strefie T i zazwyczaj po podkładach matujących uzyskiwałam efekt latarni. W tym przypadku,nie wiem jakim cudem, efektu latani nie doświadczyłam. po paru godzinach pojawił się lekki glow, ale nie było to jakieś mega świecenie.

aha dodam tylko, że mam opakowanie bez pędzelka, takie jak testery w perfumeriach, czyli tubka, więc nie mogę się wypowiedzieć jak to jest z tym pędzelkiem, nakładaniem i higieną tegoż ale myśle, że jak zużyje to co mam to napewno zakupię opakowanie z pędzelkiem!!"

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując