2011-11-11, 16:25
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Podjadanie - skąd się bierze i co robić?
Cytat:
Napisane przez macerata
ten jadłospis wygląda już dużo lepiej niż większość dotychczasowych 
oprócz płatków kukurydzianych (śmieć) i makreli w galarecie (lepsza w mniej przetworzonej postaci, ale ujdzie i ta, od biedy..) to jest w miarę ok,
tylko-no gdzie te tłuszcze?
NNKT 
warto by było dodać choć ze 2 łyżki (ok.30g) oliwy czy jakiegoś innego wartościowego oleju (zimnotłoczonego),
choćby do surówki, czy polać gotowane warzywka
może być to podzielone na małe porcyjki, na przykład 3 dziennie x10g
dla zdrowia, po prostu 
|
A co było złego w dotychczasowych? Naprawdę to tak bardzo różni się od posiłków, które do tej pory podałam w wątku Nasze Codzienne Jadłospisy?Wydaje mi się, że każdego dnia jem podobnie (ale oczywiście staram się urozmaicać). Są te jogurty z otrębami, płatki kukurydziane bardzo lubię, ale takie najzwyklejsze bez dodatku cukru. Na obiad zawsze kasze (najczęściej jęczmienna, ale i gryczana, kuskus, manna bardziej śniadaniowo) lub brązowy ryż, chleb głównie żytni, chociaż czasem zastępuję go chrupkim pieczywem lub waflami ryżowymi (bo po prostu mam na nie ochotę albo wolę coś lżejszego), jajka jem 3-4 sztuki na tydzień, no i dużo warzyw, trochę owoców, często ryby (bo uwielbiam, zwłaszcza tuńczyka, makrele i pstrąga, ale łososia czy wędzonego dorsza też chętnie zjem).
|
|
|