2011-11-13, 17:00
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścione Zaręczynowy opinie
Cytat:
Napisane przez daniel1987
Bardzo dziękuję za szybkie odpowiedzi
Właśnie jak kiedyś przeglądałem razem z dziewczyną pierścionki to bardziej gustowała w takich bardziej zdobnych modelach.
Tylko nie uważanie, że kamień powinien być z brylantu ?
Czytałem trochę na ten temat i dużo osób twierdzi, że tak właśnie powinno być.
Nie do końca jestem pewien czy cyrkonie też są właściwe. No ale jak z brylantem to też nie będzie za duży i będzie to trochę skromnie wyglądało.
Cena pierścionka to 680zł.
Co myślicie w tej kwestii ?
Zamieszczam jeszcze 2 zdjęcia jedno z boku, żeby odwzorować wysokość a 2 jak się prezentuje na dłoni
|
Tu już była kłótnia na innym wątku, czy brylant czy cyrkonia. To szczególna okazja, więc ja osobiście polecam brylant, gdyż " normalni" średniej klasy ludzie zazwyczaj nie kupują sobie brylantowej biżuterii, więc to dobra okazja. Z drugiej - wiadomo, pierścionek będzie więcej kosztował i musisz zadać sobie pytanie, czy masz taki fundusz, żeby kupić co Jej się podoba w wersji brylantowej. Często dziewczyny po prostu nie chcą brylantów, bo się boją lub jak twierdzą- nie widzą różnicy. Uwierz mi, różnica jest i teraz decyzja należy do Ciebie. Co jeszcze mogę dodać od siebie- gdybym miała wybierać- wolałabym mniejszy brylant niż pokaźna cyrkonię. Zaręczyny ma się tylko raz a pierścionek to znak na całe życie więc wolałabym coś bardziej luksusowego 
W takim stylu znalazłam coś takiego:
http://www.apart.pl/pl/szukaj,bizuteria,q,,,2469
Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2011-11-13 o 17:04
|
|
|