2011-11-13, 18:08
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lekkostrawna dieta przeciw grzybom, robakom..
Cytat:
Napisane przez sliwaaa
Dzięki za odzew  . Byłam u lekarza i to nie raz. Na początku dostałam tabletki działające na jelita (albo mi przyspieszały albo zwalniały motorykę jelit). Później poszłam po raz kolejny tym razem dostałam coś na wątrobę  . Byłam po raz kolejny i dostałam na robaki. Jest to mój lekarz pierwszego kontaktu i za bardzo nie wsłuchuje się w to co mówię. Tylko zadaje pytanie "boli brzuch" po naciska mi go i pyta czy nie jestem w ciąży    . Z drugiej strony głupio mi tak jakoś mówić o moim problemie.. Czy samemu można iść na tą gastroskopię? Bez skierowania? A te tabletki na robale dostałam, bo sama zasugerowałam, że to może być to  . Łykałam je przez 3 dni, ale poprawy nie ma. Już ręce mi opadły i postanowiłam sama się leczyć. Czytałam wiele artykułów min. podesłanych przez carolinascotties i wywnioskowałam, że chodzi jedynie o diete, nie leki. Staram się jeść warzywa, tzn. rano jej wafle ryżowe z jogurtem naturalnym, na obiad ryż z warzywami, albo warzywa z kotletem, a później jakieś orzechy przegryzam, pestki dyni albo marchewkę. Kilka razy zdarzyło mi się, że zjadłam pieczywo i raz ciastko, ale już tego nie ruszam od weekendu. Bardzo chciałabym z tego wyjść..
|
Sama możesz iść na gastroskopię, ale prywatnie.
|
|
|