|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Witam sie i subskrybuje odpisuje jeszcze odnosnie postów ze starej czesci 
CrazyMachine nom to super ze tez zaszalalas oby tak nam sie udawało od czasu do czasu zaszalec dalej hehe 
Sygine ja narazie dałam trzy razy kaszke (nie chciała wogole zjesc mi mleka butelką) robioną według opakowania (2xSinlac i 1xBobovita na mleku modyfikowanym) bo karmiłam Karolinke łyżeczką a rzadsza jej wypływała. A teraz kupie jeszcze smoczek do kaszki i sprobuje tez pitną zrobic bede dawac tak i tak 
Vaniliova najpierw 3 łyżeczki a już niedługo bedzie też cały słoiczek !!
Patik moja Karolinka zaczeła od słoiczka Dynia z ziemniakami dokładnie w dzien kiedy skonczyła 4 miesiace czyli 19 pazdziernika to juz niedługo bedzie miesiac jak je zupki warzywne najpierw dałam kilka lyżeczek, pozniej to samo poł słoiczka i za trzecim razem zjadła prawie cały a pozniej juz jadła po całym (dawałam dynie przez 5 dni). Na wizycie u pediatry powiedzialam ze zaczelam juz słoiczki powiedziała ze ok i kazała z racji tego ze dziecko nie jest na razie alergikiem na nic dawac po całym słoiczku (a wtedy jadła po poł jeszcze) i pozniej już szczerze mowiac nie bawiłam sie w pare łyżeczek tylko dałam cały słoik Marchewki z ziemniaczkami chyba ze 3 razy, nic jej nie było wiec Zupke jarzynową pozniej i Szpinak z ziemniaczkami chyba tyle narazie, jeszcze mam Marchewkową z ryżem pediatra wtedy na tej wizycie powiedziała żeby dwa tyg po zaczeciu zupek wprowadzic deserki owocowe wiec tak zrobiłam, najpierw dostała słoiczek Jabłek (zjadła cały przez 3 dni) nic nie było, pozniej śliwki tez nic nie było (dwa dni) teraz zaczniemy nowe smaki z deserków kaszki tez wprowadziłam jak Karolinka przestała jesc mleko (Sinlac i kaszke mleczną z Hippa Ryz z jabłakmi) podałam łyżeczką bo tak kazała Pediatra zjadła 120ml Sinlacu 1 x dziennie przygotowaną według opakowania (2 razy narazie jej podałam) nic jej nie dzieje sie naszczescie tez raz dostała kaszke Hippa zjadła koło 100ml tak narazie wygląda nasze rozszerzanie diety teraz bedziemy zaczynac wprowadzac gluten tez z zalecenia Pediatry i za połtora tygodnia do kontroli wazenia narazie odpukac.. mała zjada coraz lepiej mleko wiec kaszek nie daje jak je tak ładnie
Dzis np:
- 3:30 160ml mleka Comfort
- 8:30 160ml Comfortu
- 12:00 zupka cały słoiczek
- 15:30 deserek cały słoiczek
- 17:30 160ml Comfortu
- 20:30 160ml Comfortu
- i chyba 200ml herbatki to nasz dzisiejszy jadłospis
Karolinka je narazie te słoiczki 125gramowe bo takie sa po 4 miesiacu z Hippa, Gerbera i Bobovity przepraszam za tak obszerny opis 
Ja dereski i zupki podgrzewam na palniku w garczku z gorącą wodą, otwieram słoik i wkładam na palnik do wody delikatnie podgrzewam az bedzia letnie 
Scio narazie 125gramowe bo widze ze to jej wystarcza i chyba tez wiecej by nie zjadła narazie. My za tydzien zaczynamy miesko
Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-11-13 o 23:18
|