Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Oleje i olejki do włosów - część III
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-13, 23:07   #3376
weegirl
Zakorzenienie

Dot.: Oleje i olejki do włosów - część III

Cytat:
Napisane przez joanat Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażowe włosomaniaczki
Na początek może wspomnę, że to mój pierwszy post w tym wątku
Pośród plotek o ciuszkach z awanti i butach z sigmy, które na bieżąco śledzę od czasu do czasu pojawiały się informacje o cudownym, tajemniczym zjawisku - olejowaniu No i postanowiłam poszukać info u samego źródła
Przeczytałam kilka stron pierwszej części wątku, ale tam wszystko zbyt skomplikowane dla mnie

Mam dość długie (nieco ponad 40cm) proste włosy.
Od jakichś 5 lat mniej więcej co pól roku mój fryzjer traktuje je rozjaśniaczem (robi całe mnóstwo pasemek)
Mam małe problemy z wypadaniem przy rozczesywaniu, ale garściami nie wypadają
Większy kłopot to dla mnie chyba dość zniszczone końcówki.

I teraz pytanie do Was, moje specjalistki

Jaki olej polecacie na mój pierwszy olejowy raz? Gdzie go kupić? I - pokrótce - jak nakładać?

Proszę o pomoc
Cóż, ja poza olejowaniem polecam zmianę fryzjera albo samodzielne farbowanie, bo rozjaśniacz to zazwyczaj zło Chyba, że masz wyjątkowo grube i mocne włosy.

Pierwsze strony pierwszej części wątku wcale nie są skomplikowane i polecam szczerze ich lekturę Co do olejów- każdy może polecić inne. Moimi faworytami są olej kokosowy, oliwa z oliwek, Vatika (olej kokosowy z ziołami), olej z ogórecznika. Co do sposobu stosowania- było o tym nie raz
weegirl jest offline Zgłoś do moderatora