Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-14, 09:19   #4477
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
w smsach tez wstawiasz polskie znaki
Ja wstawiam . Z szacunku dla odbiorcy. I interpunkcji też używam . A co ?! Wolę napisać : "ą", "ć", kropkę lub przecinek, niźli wstawić durną emotikonę . Z całym respektem dla fanów tych drugich .

Co zaś się tyczy dyskusji na temat pisania zaimków osobowych, dzierżawczych, przymiotnych dużą literą - ja piszę niezależnie od medium ( w SMS-ach też ) do każdego, do kogo chcę odezwać się z uszanowaniem oraz ze względów grzecznościowych. Świadczy to o tym, że adresata darzę szacunkiem . Może to być obecnie postrzegane jako zbyt staroświeckie . No cóż ... Jak czytam - brak w tekście polskich znaków i interpunkcji niektórzy uważają za rzecz normalną. Ja - nie .
Nie ukończyłam filologii polskiej i na żadne regułki , odnośnie powyższego, powołać się nie mogę . Takie zasady językowego savoir-vivre'u wyssałam z mlekiem Matki i będę je stosować czy kogoś to dziwi, czy też nie .

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ricca166 Pokaż wiadomość
Nie wiem,po co poprawiasz i komentujesz moje wypowiedzi,skoro to moje wypowiedzi. i ja wiem kiedy najlepiej mam używać poszczególnych słów.
Wydaje mi się, że forum jest między innymi po to, żeby komentować i dyskutować . Po coś jeszcze ? A no tak - jeszcze uczy i radzi .

Jak najbardziej zgadzam się z wypowiedzią Antarktydy i też uważam, że odpowiedź : "wiem" na komplement zabrzmi narcystycznie i prostacko .
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora