Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Optymistyczny wątek przedporodowy.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-14, 15:16   #89
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja
Dot.: Optymistyczny wątek przedporodowy.

Fajnie,ze sa kobiety,które wierzą,że poród nie musi być teksańską masakrą ja już po i pewnie pisałam to juz na różnych wątkach,ale napiszę i tutaj -było fajnie
Nie bałam się porodu,wiedziałam,że będzie bolec,ale nie nastawiałam się na rzeźnię .
Opis przeklejam z innego wątku
W nocy z poniedziałku na wtorek zaczely sie nasilac skurcze,ale juz to znałam i postanowiłam olać temat No ale były na tyle silne,ze mnie wybudzały.Ok 3 odeszło mi trochę wód,ale bardzo mało.Skurcze zaczeły byc wyrazniejsze i ok 4 stwierdzilismy,ze to to .Wykąpałam się,wydepilowałam ,zrobiłam śniadanie,mąż dostawał kręćka ,chyba bał się,że urodzę w domu O 8 w świetnym nastroju pojechalismy a porodówkę.Ok. 9 byłam juz pod pięta do KTG ,skurcze co 2-3 minuty. Było na tyle fajnie,że w przerwach robiłam mezowi fotki. W zasadzie cały okres rozwierania szyjki przesiedziałam na piłce ,w skurczach mąż mnie podtrzymywał. Kryzysu 7 cm nie było .Za to po 9 cm zaczeła się jazda, prawie nie bylo przerwy miedzy skruczami,a głowka młodej nie schodziła.O 14 połozyli mnie na łóżko porodowe,zmieniałam pozycję kilka razy,ale jednak najwygodniej było mi na plecach,w sumie prawie na siedzaco,z mocno podciągnietymi nogami. Parłam z całych sił,ale młoda wychodziła i cofała się.Krzyczałam jak diabli ,nie wiem czy z bólu czy ze strachu o młodą,bałam się ,że coś je się stanie.W ruch poszła oksytocyna,ale tez niewiele dawała.Mąż mnie dopingował,pilnował oddychania a ja sie kompletnie wyłaczyłam. To był jakiś dziwny ból...Bardziej dokuczał mi nie raz ząb,ale to było coś po prostu obezwładniającego,cała świadomośc skupiona tylko na skurczu i parciu.
W pewym momencie połozyna zapytała mnie czy chcę dotknąć głowki Niesamowite uczucie I to chyba podziałało ,bo na dwóch skurczach Ola przyszła na świat Dostałam na brzuch to małe bezbronne ciałko Nie płakała,patrzyła się na mnie tymi swoimi ocyskami,za to ja ryczałam ja bóbr Wzięli ją na chwilkę,zwazyli,zmierzyli ,ja w tym czasie urodziłam łozysko,umyli mnie i po 10 minutach juz lezałysmy razem Młoda od razu dorwała się do piersi.Mążnie mogl wydusic słowa
Po 2 godzinach przewiezli nas na połoznictwo ,do polnocy bylismy we trójkę. Pierwsza noc -kompletnie bezsenna.Byłam tak nabuzowana,ze mogłabym góry przenosić ...tylko sił brakowało nawet pod prysznicem
Czas porodu 14 godzin.

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując