Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szampon bez silikonu sprawia, że włosy są szorstkie - co polecacie ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-14, 21:36   #10
Krasko1
Zakorzenienie

Dot.: Szampon bez silikonu sprawia, że włosy są szorstkie - co polecacie ?

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Do pielęgnacji bez silikonów włosy muszą się przyzwyczaić. Ja nigdy nie miałam problemów z plątaniem, jednak po odstawieniu silikonów się zaczęły, po każdym myciu miałam jeden wielki kołtun z tyłu głowy. Teraz moja pielęgnacja bezsilikonowa trwa 2 miesiące i plątanie zaczyna się zmniejszać.
Może spróbuj myć szamponem z Alterry, nie zawiera silikonów, a mi np. nie plątał tak bardzo włosów jak Babydream, Barwa itp.
Ogólnie osobiście wolę Babydream, ale plącze trochę włosy, tylko, że ja używam odżywek, więc mi to tak nie przeszkadza
Trochę mnie pocieszyłaś. Od miesiąca używam bez silikonowych szamponów i też mam jeden wielki kołtun Pomimo tego, że mam odżywkę i maskę od czau do czasu. Nawet zaczęłam używać nafty kosmetycznej i olejku rycynowego. I jest tylko gorzej Suche, matowe, poplątane. Ale mam nadzieję, że z czasem włosy się przyzwyczają...

A mycia bez odżywek sobie nie wyobrażam, dlaczego nie chcesz ich używać? Są bezpieczne dla włosów a poza tym ułatwiają czesanie więc ich tak nie wyrywasz
Krasko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując