2011-11-14, 21:36
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szampon bez silikonu sprawia, że włosy są szorstkie - co polecacie ?
Cytat:
Napisane przez izus_86
Do pielęgnacji bez silikonów włosy muszą się przyzwyczaić. Ja nigdy nie miałam problemów z plątaniem, jednak po odstawieniu silikonów się zaczęły, po każdym myciu miałam jeden wielki kołtun z tyłu głowy. Teraz moja pielęgnacja bezsilikonowa trwa 2 miesiące i plątanie zaczyna się zmniejszać.
Może spróbuj myć szamponem z Alterry, nie zawiera silikonów, a mi np. nie plątał tak bardzo włosów jak Babydream, Barwa itp.
Ogólnie osobiście wolę Babydream, ale plącze trochę włosy, tylko, że ja używam odżywek, więc mi to tak nie przeszkadza 
|
Trochę mnie pocieszyłaś. Od miesiąca używam bez silikonowych szamponów i też mam jeden wielki kołtun Pomimo tego, że mam odżywkę i maskę od czau do czasu. Nawet zaczęłam używać nafty kosmetycznej i olejku rycynowego. I jest tylko gorzej Suche, matowe, poplątane. Ale mam nadzieję, że z czasem włosy się przyzwyczają...
A mycia bez odżywek sobie nie wyobrażam, dlaczego nie chcesz ich używać? Są bezpieczne dla włosów a poza tym ułatwiają czesanie więc ich tak nie wyrywasz
|
|
|