Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Szampon bez silikonu sprawia, że włosy są szorstkie - co polecacie ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-14, 21:52   #11
izus_86
Zakorzenienie

Dot.: Szampon bez silikonu sprawia, że włosy są szorstkie - co polecacie ?

Cytat:
Napisane przez Krasko1 Pokaż wiadomość
Trochę mnie pocieszyłaś. Od miesiąca używam bez silikonowych szamponów i też mam jeden wielki kołtun Pomimo tego, że mam odżywkę i maskę od czau do czasu. Nawet zaczęłam używać nafty kosmetycznej i olejku rycynowego. I jest tylko gorzej Suche, matowe, poplątane. Ale mam nadzieję, że z czasem włosy się przyzwyczają...

A mycia bez odżywek sobie nie wyobrażam, dlaczego nie chcesz ich używać? Są bezpieczne dla włosów a poza tym ułatwiają czesanie więc ich tak nie wyrywasz
Nie mówię, że w ogóle się nie plątają, ale na pewno mniej. Ważna też jest technika mycia, ja myję samą skórę głowy, wkładam palce między włosy i delikatnie masuję głowę, resztę włosów ugniatam tylko lekko, razem ze spływającą pianą.
Ja dopiero poprawę włosów zauważyłam trochę ponad miesiąc od rozpoczęcia pielęgnacji bez silikonów. Teraz włoski są bardziej miękkie, puszyste i przede wszystkim dłużej świeże i bez okropnych strączków zaraz po umyciu

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
Napisane przez MegiLena Pokaż wiadomość
Nie chcę jednak używać żadnej odżywki, dlatego mam pytanie, czy znacie jakiś 'zdrowy' szampon ez powyżej wymienionych detergentów, po którym jednak włosy są mięciutkie i się nie plączą ?
pozdrawiam serdecznie
Nie rozumiem tego, tak jak reszta dziewczyn, dlaczego nie chcesz używać odżywek?
Sam szampon niczego nie zdziała, nie wpłynie "zdrowotnie" na Twoje włosy, od tego są odżywki, maski, oleje, wcierki itp.
Szampon przebywa na włosach zbyt krótko, żeby mieć jakikolwiek wpływ na włosy, jego zadaniem jest dobrze oczyścić włosy, z brudu kurzu itp., a od odżywania jest cała reszta, którą wymieniłam wyżej.
1.04.12 - Seboradin
12.04.12 - Eclipta

11.01.12 - kwasy i naturalna pielęgnacja twarzy

Moje włosy
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując