Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - "Superniania" z tvn- co myslicie??
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-10, 12:20   #119
magdanl
Przyczajenie

Dot.: "Superniania" z tvn- co myslicie??

Cytat:
Napisane przez mmena Pokaż wiadomość
Nie podoba mi sie. Ani program, ani niania.
Program zbyt szybko przechodzi ze stadium diabelka do stadium aniolka. Dziecko, ktore ucieka na spacerze i nie reaguje na polecenia taty nie bedzie za kare szlo grzecznie z tata za reke. A przynajmniej nie od razu. Na to potrzeba czasu. Na poczatku dziecko sie rzuca, krzyczy, placze, kopie itp. Tymczasem w programie zmiana jest niemalze blyskawiczna.
Niania jest zimna i pozbawiona uczuc persona. W moich oczach. Ogladalam tylko jeden odcinek, wiec moge sie mylic. W odcinku, ktory widzialam ani razu sie nie usmiechnela, nie przytulila dzieci, ani nie rozmawiala z nimi. Jakby nie istnialy. No i to zdjecie z billboardow - zacieta mina i palec wzniesiony do gory. Za chwile zejdzie z plakatu, da klapsa i nakrzyczy.
Drazni mnie jej mimika. Przyleciala z kosmosu i pierwszy raz w zyciu widziala przedstawione sytuacje. Zdziwienie i groza, ktore maluja sie kazdorazowo na jej twarzy sa smieszne. Zdaje sie, ze jest psychologiem, przedstawione sytuacje powinny byc dla niej norma - to wlasnie z takimi sie styka na codzien, nie z grzecznymi aniolkami.
I ostatnie - jesli uwaza, ze rodzice robia cos nie tak to nie moze w zaden sposob pouczac ich przy dzieciach. A ona albo z dezaprobata kiwa glowa robiac mine, albo wrecz omawia ich bledy nie przejmujac sie towarzystwem dzieci.

Niania jest niesamowicie przyjacielsko usposobiona, jest bardzo miłą i ciepłą osobą. Podczas nagrania odcinka w naszym domu przytulała dzieci i wiele razy mozna było odczuć, że kocha dzieci. Program w 60 minut wszystkiego nie pokaże. A jej śmieszne miny, groźna mina itp. to formuła programu. O to przecież chodzi, żeby uwypuklic co jest złe, pochwalic co dobre. Podczas nagrania wiele razy była mowa, że nie wszystkie zmiany są błyskawiczne. Potrzeba czasu i konsekwencji. Jestem z Nianią w kontakcie telefonicznym i ona doskanale wie jak daleko posunęły się zmiany od Jej wizyty. Bardzo cenię sobie Jej pomoc.
magdanl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując