Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-15, 21:51   #931
viki1988
Zakorzenienie

Dot.: Farby FRYZJERSKIE w domu, czyli w poszukiwaniu wymarzonego koloru :)

Cytat:
Napisane przez rinoa_woman Pokaż wiadomość
hej dziewczyny!
dostałam niedawno swoje farby i płyn które zamówiłam i mam pewien dylemat, otóż mam bardzo długie włosy(do pasa), są w dodatku grube i gęste i zazwyczaj gdy farbowałam drogeryjnymi farbami zużywałam 3 opakowania np farby garniera 100%. Zamówiłam tak jak wcześniej pisałam farby allwaves 2 tubki, jedna to kolor właściwy i jedna to korektor, oraz płyn z tej samej serii no i jak tak patrzę na te tubki to pomyślałam że być może wystarczy mi tylko połowa z nich aby pokryć całe włosy, razem z płynem wyszło by ok 250ml mieszanki czyli całkiem sporo, z początku myślałam że będę potrzebowała całości czyli 500ml(!) mieszanki ale chyba to byłoby za dużo, więc stąd moje pytanie, czy jeśli użyję tylko pół z każdej tubki i zakręcę ją szczelnie to jak długo ona może sobie leżeć, to samo pytanie mam też jeśli chodzi o płyn utleniający? Pytam, bo włosy farbuję bardzo rzadki tak mniej więcej 3-4 razy do roku i nie wiem czy tak długo naczęta farba może sobie leżeć. Co o tym myślicie?
Nie wiem jak jest w Allwaves ale zwykle korektora używanie zupełnie inaczej niż zwykłej farby, tzn. dodaje się tylko 2-3 cm robala na całą tubke...