Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nowe "ja" !!!
Wątek: Nowe "ja" !!!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-10, 14:30   #121
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Nowe "ja" !!!

Cytat:
Napisane przez Olenia20 Pokaż wiadomość
PYTANIE DO RZABY I PINGWINA!
Bardzo proszę o ocenę mojej diety, czy prawidłowo ją komponuję?staram się stosować do wskazówek, nie wiem na ile mi to wychodzi

Sniadanie:twaróg chudy 50g, jogurt naturalny+garść płatków owsianych
2 opcja:2 kromki chleba razowego, 2plastry chudej szynki+warzywka+ jajko na twardo jest ok dodałabym jakieś zdowe tłuszcze

2śniadanie:tu przeważnie jakiś owoc lub kanapka z chleba razowego,chudej wędliny i warzyw
owoc to nie posiłek ale możesz zjeść oprócz kanapki
posiłek przedtreningowyk 100g chudego twarogu,warzywa(pomidor, ogórek, itp),oliwa z oliwek,czasem dodaje troche ryżu brązowego
tutaj wybrałabym inne źródło białka
posiłek potreningowy:wrzucam jakieś mięcho na ruszt,przeważnie jest to ok 100g piersi z kurczaka lub ryba gotowana na parze albo pieczona w folii),ryż brązowy40-50g+warzywa(gotowane lub w postaci surówki)
ok
ostatni posiłek:staram się, by był białkowy:jajko bez zółtka,chudy twaróg ok 40-50 g jeśli nie jadłam go w danym dniu lub serek wiejski
jedno jajko to troszke za mało, lepiej 2

Mam wrażenie,że dieta jest trochę mało urozmaicona,ale nie wiem jakie zmiany wprowadzić,żeby to zmienić.Nie liczę kalorii,ale czy nie jem za dużo?
Dziewczyny, z góry dzięki za pomoc
Sorki umknęło mi
Moim zdaniem nie jesz za dużo. Jadłospis bardzo ładny. Można go urozmaicić np. tak omijaną powszechnie wołowiną kawałek wcześniej podawałam bardzo prosty przepis
polecam też różne sałatki warzywno białkowe
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując