2011-11-16, 16:38
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
Cytat:
Napisane przez ricca166
Rozmawiać z Tobą to tak jakbym mówiła do ściany.Nie po to się tyle produkowałam w poprzednich postach,odpowiadając na pytania ,które już były.Dalsza dyskusja chyba nie ma sensu,skoro nie czytasz odpowiedzi.Szczególnie to pytanie o przyjaciółkę mnie powaliło,skoro powtarzałam prawie w każdym poście,że komplementy od bliskich działają na mnie inaczej i reaguję inaczej. 
Wolę być chamska i prostacka niż ograniczona i upierdliwa i sztucznie się cieszyć z byle czego.
|
Z komplementów od obcych nie musisz się cieszyć jak mysz do sera. Kultura osobista WYMAGA podziękowania za komplement. Przed swoim "Wiem" rzuć zdawkowe "dziękuję" i od razu brzmi to normalnie, a nie bufonowato.
Poza tym czym innym jest ocenienie czyjegoś wyglądu pozytywnie "ładnie pani wygląda" a czym innym negatywnie "a pan jest gruby". Kto jest w tym wypadku chamem?
" Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
|
|
|