2011-11-17, 22:49
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pozdrowienia ze Szwecji
A ja tam wolę kupować ciuchy w Polsce, uważam że w Szwecji wcale nie ma takiego szału i u nas jest dużo większy wybór i ciuchów i marek. Sami Szwedzi też jeżdżą do Polski na zakupy 
Jakoś Lindex mi nie odpowiada jakościowo, ich ciuchy się mechacą lub tracą kształt już po pierwszym praniu, nawet po wejściu do sklepu czuć zapach czegoś w rodzaju chemikaliów i wyjątkowo kiepskiej chińszczyzny. Może i leggingsy są trochę lepsze, ale tak to szkoda kasy.
Co do kosmetyków, dopóki do Szwecji nie wejdzie Sephora to lepiej kupować kosmetyki w Polsce Jest drożej, nie ma tylu marek co w Polsce (nie ma np. Benefita, kolorówki Givenchy, MUFE, z niższej półki Revlona, Astora i naszego rodzimego Inglota). Zestaw startowy Bare Minerals jest prawie 2x droższy niż w Polsce. Ale - mogę polecić Make Up Store, mają niezłe produkty. Ich sklep jest też w Warszawie.
Najlepiej jak się przejdziesz Drottninggatan, tam chyba najwięcej sklepów. Jak mieszkasz w Polsce w dużym mieście lub w Warszawie, to na pewno u siebie zrobisz fajniejsze zakupy niż w Sthlm.
Edytowane przez Groszek bez Marchewki
Czas edycji: 2011-11-17 o 22:53
|
|
|