2011-11-19, 20:04
|
|
BAN stały
|
Dot.: praca a płaca
Cytat:
-Czas dla rodziny - poprzez odpowiednie zarobki
-Mentalność społeczeństwa - "o bo ten to ma .... a ten to na pewno łapuki bierze .... to ja od 6 rano czekam pod gabinetem ( co z tego ze lekarz przyjmuje od 10 , osoba jest zarejestrowana na 11 ale i tak przyszła rano ) a jego jeszcze nie ma"
Ja widzę to tak
|
Nie będę odnosić się do całości, skupię się tylko na tym - to na przykład świadczy o Twoim czy kwiatka miejscami oderwaniu od rzeczywistości. Lekarz może sobie przyjmować i o 15, ale u lekarza kolejki wytupują od świtu najczęsciej te osoby, które chcą się dostać do kogoś a jest limit na dany dzien. Bo np. laryngolog przyjmuje w przychodni 2 x w tygodniu po 3 osoby z porannej rejestracji a ktoś miał czelność się rozchorować. 
I ja się bynajmniej nie czepiam tego, że ktoś za swoją pracę chce mieć dobrą i bardzo dobrą płacę, kto by nie chciał. Ale a propos tego tak zwanego powołania zawód lekarza jest taką profesją, że aby wykonywać ją dobrze trzeba czegoś więcej niż tylko przysłowiowego ''kasa misiu kasa''. 
A 1500 netto na starcie w pracy to niejeden by chciał, niestety. Niestety, w sensie nawet tego nie ma.
Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2011-11-19 o 20:05
|
|
|