Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - obowiązek sprzątania w domu TŻ...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-19, 20:07   #181
keira2008
Rozeznanie

Dot.: obowiązek sprzątania w domu TŻ...

U mnie TŻ jest codziennie, od południa do samiuśkiego wieczora. Co tydzień w weekend nocuje u mnie. Korzysta z WC, chodzi korytarzem, przebywa u mnie w pokoju, je kolacje i czasami obiady- więc musiałby praktycznie całe mieszkanie sprzątać poza 3 pokojami
Aaaaa nadmieniając że jak bawi się z moim królikiem i go głaszcze, czasem karmi, to więc musi sprzątać mu :P

Smieszna i żałosna sytuacja. Dziwię sie Tobie autorko, że się na to godzisz. Ja jadąc w gości, czy nawet odwiedzając kogoś nie wyobrażam sobie, żebym miała sprzątać komuś kibel i żeby jeszcze mi na to grafik narzucili

Myślałam że stereotypy aż takie już nie istnieją..
Rozumiem można pomóc w czymś. Jak ktoś poprosi czy samemu zaproponować drobną pomoc, ale żeby sprzątać w kiblu w obcym domu gdzie z tego miejsca skorzysta się tylko kilka razy? I po całym tyg gdzie każdy tam załatwia swoje potrzeby Ty masz to myć?

Jego rodzina nie ma do Ciebie za grosz szacunku. Mają Cie za darmową pomywaczkę i sprzątaczkę- tego chcesz w życiu?
Nie daj sobą pomiatać, pokaż że jesteś warta więcej, postaw się teściowej, powiedz TŻtowi o tym, że nie bedziesz wiecej sprzatała i ze nie zyczysz sobie takich uwag teściowej.
Myślę, że jeśli Twojemu TŻtowi to nie przeszkadza ze masz grafik mycia łazienki, że teściowa tak się odnosi do Ciebie- to wynika to tylko i wyłącznie z jego wychowania. Przyzwala na to, bo to dla niego widocznie jest normalne.
On się nie zmieni, został tak wychowany i tak zostanie już.
Nie licz także zanadto na to, że jak bedziecie na swoim to bedzie pomagał
Sądząc po tym co piszesz moge domniemywać że powie coś w stylu "ja pracowałem przy mieszkaniu, to ty je bedziesz sprzatac"
I załatwi Cie tak że będziesz pomywaczką i w waszym wspólnym mieszkaniu. Też pytanie czy dom i działka będzie tylko na niego. Bo jak tak- to już w ogóle przechlapane będziesz miała.

Dziewczyno, miej więcej szacunku do samej siebie i nie dawaj się ponizać tak.

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując