2011-11-20, 13:39
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przygotowania do matury biologia i chemia ( cel ---> medycyna lub kierunki pokr
Cytat:
Napisane przez neia
Nie zmienila sie. Po prostu ludzie chyba z kazdym rokiem coraz bardziej panikują. A do matury na spokojnie wystarczy zaczac sie uczyc dwa miesiace przed i mozna spokojnie zaliczyc wszystko na 80-90%, o ile ktos przez liceum mial przynajmniej te 3-4 z przedmiotow maturalnych i jest w miare inteligentny. Ja naprawde nie wiem(i zawsze wzbudzalo to we mnie zdumienie) jak mozna uczyc sie np. biologii przez caly rok(!). Chyba ze ktos czyta te ksiazke 500 razy. Toc na medycynie z samej anatomii bedzie po miesiacu(!) wieksza ilosc stron do przyswojenia do kolokwium. A poza anatomią beda przeciez tez inne przedmioty w miedzyczasie...
|
Zgadzam się w 100%! Śmieszy mnie wręcz, gdy ktoś panikuje, że nie zdąży, mając tak naprawdę dużo czasu. A jeśli rzeczywiście ktoś na przykład w 8 miesięcy, w rok, a nawet i więcej nie jest w stanie opanować materiału na tyle, żeby się dostać, to moim skromnym zdaniem zdecydowanie nie powinien iść na takie studia. Trzeba niestety myśleć realne.