Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Który mniej nabłyszcza skórę : Anthelios Xl 50+ Aqua- Lait czy Dermo Pediatrics ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-11, 21:43   #11
anah
Zakorzenienie

Dot.: Który mniej nabłyszcza skórę : AL czy DP

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Pokaż wiadomość
Akurat Anthelios fluid to tłuścioch okropny. Jakbym się smarowała smalcem.

magdi, one oba zostawią tłustą warstwę na twarzy. Aqua lait jest bardziej kremowy, Dermo Pediatrics bardziej wodnisty i przez to lżejszy w nakładaniu. Może dzięki temu jest odrobinę mniej tłusty.

Niestety, filtry LRP to niesamowite tłuściochy, tak jak pisały dziewczyny.
Najbardziej lubie DP, świeci sie przeokrutnie, ale nie czuć go tak bardzo na twarzy i nie zapycha w przeciwieństwie do AL, który dodatkowo jest lepidłem

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
magdi Bioderme w sprayu SPF 50+ tez dziewczyny chwalily za lekkosc. Bioderma SPF 40 ma to do siebie, ze po pewnym czasie wysusza skore. Poszukaj sa o nich watki na BK.
Lekki jest tez fluid Vichy SPF 50+.

Z biodermy spray 50+ byłam zadowolona do czasu, kiedy mi niesamowicie wysuszyła twarz i musiałam pokornie powrócic do Antka DP. Bioderma nie świeci się bardzo (jak zwykły krem nawilżający), nie jest tłusta, w ogóle nie czuć jej na twarzy.

Cytat:
Napisane przez Sylwiasta Pokaż wiadomość
zas DP przysypany skrobia robi ze mnie blada anemiczke stojaca jedna noga w grobie i zapewnia wsrod rodziny i znajomych troskilwe pytania, czy na pewno jestem zdrowa. Wtedy na warstwe DP musze dla unikniecia tego efektu, dolozyc troche barwionego Antheliosa Creme Teintee.

U mnie efekt anemiczki też murowany po DP. Jestem z natury blada, ale po DP, to juz tragedia.
Cóż zrobić. Od czasu do czasu wypróbuje jakis nowy filtr, ale po jakims czasie wracam zawsze do DP. Gdyby nie to świecenie, byłby dla mnie idealny
anah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując