2011-11-20, 21:24
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mój facet nie chce się żenić
Trudna sprawa... Przykro jest usłyszeć, że ktoś nie jest pewny, że chce z nami być zawsze. Po co w takim razie chciał kupować wspólnie mieszkanie? Oboje jesteście właścicielami? Mówił kiedykolwiek o powodach, dlaczego nie chce ślubu? Skoro próbowałaś z nim rozmawiać i on dalej w wieku 31 lat, mając z kobietą wspólne mieszkanie, nie wie, czy chce być z nią całe życie, to chyba nie jest specjalnie dojrzały. Jemu pewnie jest tak wygodnie- Ty nie nalegasz, on nie musi się deklarować, itp. Na Twoim miejscu postawiłabym sprawę jasno: ja chcę ślubu, Ty nie chcesz, więc może nie jesteśmy dla siebie stworzeni. Jeśli facetowi zależy i zrozumie, że może Cię stracić, to na pewno zorientuje się, że jednak chce z Tobą spędzić życie, bo takiego bez Ciebie sobie nie wyobraża . Jeśli jednak nie zawalczy i łatwiej będzie mu się z Tobą rozstać, to nie jest Ciebie wart . Nie ma sensu zmuszać kogokolwiek do życia w sposób dla niego nieakceptowalny- czy to dla Ciebie na kocią łapę, czy dla niego w małżeństwie. Powodzenia!
|
|
|