Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nasze zycie w Ameryce...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-12, 03:52   #164
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Dot.: Nasze zycie w Ameryce...

Cytat:
Napisane przez poulette Pokaż wiadomość
No i to wlasnie mnie tak pociaga w Kanadzie, ze tak duzo natury, a tak malo ludzi. Tam musi by pieknie. Uwielbiam dzikoa nature !
Nie wiem jak jest z ta wiza. musze sie dowiedziec, ale teraz nie mam czasu, moze w okolicy Bozego narodzenia znajde wreszcie chwile.
A tak w ramach pzrypomnienia, to co tu tam Rudolfiku robisz ? Jak sie tam znalazlas ? Jesli mozna zapytac.....
Gdzies juz chyba opisywalam swoja droge do Krainy Niedzwiedzi ale chetnie przypomne... Bylam na trzecim roku studiow. Kierunek ciekawy ale nie do konca przemyslany, toksyczny zwiazek z ktorego nie potrafilam sie uwolnic... Wystarczylo zeby pewnego dnia spakowac walizki i sprobowac przygody w Kanadzie. Najpierw przyjechalam na zaproszenie kuzynki, mialam zostac rok. Spodobalo mi sie, zostalam, poznalam swoja milosc zycia, ktora dzis jest tylko wspomnieniem, niestety niemilym. Nie wiem jaka sila pozwolila mi mimo wszystko tu zostac, ale walcze W zeszlym miesiacu bylam w Polsce Po trzech latach... Nie bylo jeszcze dnia zebym zalowala ze wyemigrowalam. Chociaz nie zawsze jest rozowo, glownie za sprawa mojego EX. Teraz to juz historia, jestem samodzielna, walcze o siebie Do niedawna wiele rzeczy bylo dla mnie niemozliwych do zrealizowania, teraz powoli krok po kroku realizuje swoje marzenia i plany. 3 lata zastanawialam sie co chce robic w zyciu, troche dlugo Teraz wiem, ze chce dalej studiowac. Marzy mi sie Psychologia, Fizjoterapia lub Analityka Medyczna. Wiem, pisalam ze wiem co chce robic, no ale wszystkie 3 zawody wydaja mi sie interesujace, dluga droga przede mna. Na razie mam beznadziejna prace, ale za cos trzeba zyc. Zaczelam bardzo intensywny kurs franc (chyba za intensywny, bo po tygodniu mozg mi paruje) Przymierzam sie tez do zdawanai Toefl-a (od trzech lat )

Pozdrawiam wszystkie EMIGRANTKI!!! Mialam okres w swoim zyciu kiedy niezbyt sie tu udzielalam, ale sledzac Wasze watki jestem na bierzaco