Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Speak up
Wątek: Speak up
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-20, 23:24   #77
bridgeta
Zadomowienie

Dot.: Speak up

Opowiem po krótce moją przygodę ze Speakupem. 3 lata temu chciałam pójść na kurs - marzyło mi się FCE. Poszłam podpytać do Speakupa. Zrobili test itp, wyliczyli, że zajmie mi to 1,5 roku i po tym czasie oni gwarantują, że zdam. Facet gadał, że to nowoczesna forma nauki, że połowa zajęć (czy jakoś tak) jest przy kompach a całość po wszystkich rabatach będzie mnie kosztowała zaledwie 4 tys zł. Ta kwota mnie zabiła, tym bardziej, że tyle czasu spędza się przy kompie - równie dobrze mogę iść do empiku i kupić kurs na CD.
Zrezygnowana poszłam do małej szkoły językowej - zapisałam się na kurs, który trwał 9 mies, zapłaciłam z podręcznikami jakoś 1600 zł, po 9 mies zdałam FCE.
Wiadomo -wiele zależy też od determinacji i własnej pracy, ale uważam, że jak się chce można nauczyć się wszędzie i niekoniecznie trzeba wydawać takie pieniądze.

Najgorsze w Speakupie jest to ich wydzwanianie. Ja po tej rozmowie niefortunnie zostawiłam im nr. Dzwonili do mnie jeszcze po 2,5 roku od tamtej rozmowy! Mimo iż za każdym razem mówiłam wprost, że nie życzę sobie telefonów od nich, że żądam wykasowania mojego numeru z ich bazy, że przyszłam wtedy do nich, bo chciałam mieć FCE- a już od dłuższego czasu mam, więc nigdy nie będę ich klientką. Jakieś pół roku temu (oczywiście z innych przyczyn ) zmieniłam numer i teraz mam święty spokój

Everyone I know is getting married or pregnant.
I'm just getting awesome.
bridgeta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując