Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - obowiązek sprzątania w domu TŻ...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-21, 00:49   #227
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: obowiązek sprzątania w domu TŻ...

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
własnie pikuś byłby w tym, co nazywasz pomaganiem, bo dla mnie okreslenie pomaganie w obowiązkach domowych to pułapka dla kobiety (uwielbiam to hasło, czytaj: kobiety w domach sprzątają a faceci im ''pomagają'' - dla jasności, dla mnie takie wyrażenie nie ma racji bytowania bo obowiązki domowe są obowiązkami obu stron). Ty gościsz faceta całymi dniami i tygodniami ale dla Ciebie to jest gościna własnie, dla mnie to jest normalna forma pomieszkiwania ze sobą i nie wyobrażam sobie, że np. jedna osoba jako, jak to nazwać, zameldowana, jeździ na szczocie i myje podłogi hbo np. przychodzi sobota a druga tnie na kompie czy lezy na kanapie ewentualnie aż łaskawie wyniesie śmieci, bo ''nie jest u siebie''.

---------- Dopisano o 00:52 ---------- Poprzedni post napisano o 00:47 ----------

Akurat to co autorka opisała w tym wątku to nie wiadomo, czy smiać się, czy śmiać się ciszej, ale odwracając nieco sytuację, to dla mnie to jest normalna sprawa, że np. młodzi korzystają z jednej z łazienek najczęsciej (bo tak się zdarza, gdy dom jest niemały) i mają obowiązek sami ją sprzątać, i ten obowiązek dotyczy także jakoś regularnie przebywającej w tym domu dziewczyny chłopaka (i tu już oni pomiędzy powinni się jakoś ze sobą w tym temacie dogadać, a jeśli ze względu na rodzeństwo parek jest więcej - to tym bardziej).
Więc jak tak czytam w co drugim poście ''ha ha ha, sprzątanie u ''teściówki'' to się zastanawiam, czy to jest taka normalna dla spoleczeństwa jako takiego sprawa zwalać się komuś regularnie na głowę i jeszcze uważać, że się ma same prawa, obowiązków zero i jak ktoś by śmiał oczekiwać sprzątania chociażby po sobie.
Ja sie niby zgadzam - rozumiem,że jak jestem u kogoś to sprzatne. Ale sorry, ona tam jest wzywana własnie do sprzatania
I rozumiem, sama łapię za mopa, myje talerze gdy jestem u kogoś, to jest jasne, ale nie po to mnie zapraszają
swoja drogą - umyć wc -ok, ale co to za rodzina, która nwet wymiocin nie potrafi po sobie sprzątnać - nawet nie wiem jak to ująć Po prostu patologia

---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
A juz pomijam, ze tesciowa moze nie lubic "synowej" i z przyjemnoscia pracowac nad rozpadem relacji np. dzialajac dziewczynie chlopaka solidnie na nerwy.
tam zaraz na nerwy Przecież dziewczyna chętnie jeździ, zostawia matkę byleby kibel umyć...

dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując