Zmiana koloru frontów mebli w pokoju
Witam serdecznie i zwracam się do Was z zapytaniem- czy i jak można zmienić kolor frontów mebli w pokoju? Moje meble mają bardzo niepraktyczny (jak się okazało po czasie) kolor wenge. Na frontach widać każdy odcisk palców, każdy ruch szmatki przy próbie starcia kurzu. Są ustawione w zlym miejscu, bo pada na nie bezpośrednio światło,ale nie ma niestety mozliwości zmiany ustawienia. Ponadto część frontów jest porysowana. Niestety nie są już na gwarancji, bo były kupione 2,5 roku temu. Powiem szczerze, że mam ich dość. Nie podobają mi się. Chciałabym zmienić tylko fronty, gdyż nie stać mnie na zakup nowych mebli.
Rozważam kilka możliwości:
- powierzyć fronty lakiernikowi, który pomaluje je lakierem (myślę o tym żeby fronty były w połysku),
-zwrócić się do sklepu, w którym meble były kupowane z prośbą o wymianę frontów na inne (ten model mebli posiada fronty w różnych kolorach- firma BRW), stare fronty będą do wyrzucenia;
-zrobić coś samemu z tymi frontami ( okleina, farba ), ale boję się że efekt końcowy nie będzie taki jakbym chciała (nie mam doświadczenia).
Która wg was opcja będzie najlepsza pod wzgledem cenowym/praktycznym?
Edytowane przez evelinag
Czas edycji: 2011-11-21 o 19:28
|