2011-11-21, 14:36
|
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: obowiązek sprzątania w domu TŻ...
miałam to napisać na początku, ale jakoś mi umknęło... ja co drugi weekend studiuje, więc nie ma mnie prawie całe dnie u TŻ... studiuje dziennie, ale niektóre zajęcia mam w weekendy (te z specjalności, nie utworzono mojej wybranej specjalności na studiach dziennych).. wcześniej miałam zajęcia np po 5 h dziennie, teraz będę mieć po ok 8-10 h w weekendy więc rodzinka TŻ będzie mnie "utrzymywać" co drugi weekend...
co do jedzenia u nich, to staram się często kupować sama sobie cos i tam podgrzać, niestety nie zawsze to się udaje
głupio mi strasznie tyle tam przesiadywac, zdaje sobie z tego sprawe, że utrzymawanie takiej kolejnej osoby kosztuje... na szczęście teraz będzie mnie tam mniej
wczoraj mamie TŻ przy obiedzie kluski się rozlatywały i powiedziała, ze jakbym została w domu w sobotę a nie uciekła na działkę z moim TŻ to by były dobre kluski ;P (robię lepsze niż ona, zawsze w sobote na niedziele).. nie wiem, może to miał być komplement,.. ;P
teściowa dała nam do spróbowania capuccino czekoladowe, którym się podobno dziennie delektuje z A. .. powiedziała, że jak chcemy więcej to mamy sobie kupić, bo drogie było ;D
mój TŻ się spytał wczoraj swojej mamy czy jest coś słodkiego a ona, że jak chce to ma sobie kupić... potem wyciągła jakieś ciasteczka itp., bo miała przyjechać jedna z jej synowych ;P tylko, że mój TŻ też nieraz kupi jakieś ciasto, daje na życie itd...
|