Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-21, 22:24   #3774
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
myślisz?? tak se myślę i myślę i dotrzeć nie mogę, gdzie on wylatuje a strona nie działa zrób z przerwami link

Lucy mi się podoba bujaczek ten drugi- droższy, bo są wibracje

Tak myślę i znalazłam taką definicję gdzieś tam - bo mi kurde żeś klina zapodała, że musiałam to znaleźć :P:

Płyn owodniowy, wody płodowe, płyn wypełniający worek owodniowy (błony płodowe, pęcherz płodowy), wytwarzany głównie przez nabłonek owodni, po części także przez organizm matki i płodu. Pod koniec ciąży jego objętość wynosi ok. 1000 ml.

Zawiera albuminy, sole organiczne i nieorganiczne, wapń i większość składników znajdujących się w surowicy krwi, liczne złuszczone komórki nabłonkowe, maź płodową.
Ulega z jednej strony stałej resorpcji przez płód (przewód pokarmowy) i błony płodowe do krążenia matki, z drugiej strony - stałej reprodukcji.

Czyli generalnie chyba tak jak mówiłam - dziecko wchłania ten płyn (resorpcja) a potem wydala i "zwraca" przez te całe błony płodowe do krążenia matki - czyli tak czy siak na końcu 50000 razy przetworzony ląduje w kibelku :P hehehe

a ten link:

http:// www. forumginekologiczne . pl/txt/a,2648,0 (tylko bez spacji)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora