Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-22, 10:00   #3804
dph
Rozeznanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam!
Wczoraj byłam na drugim wykładzie w SR i dowiedziałam się ciekawych rzeczy, o których nigdzie nie czytałam. Był temat o laktacji z zahaczeniem o śmierć łóżeczkową. Wiedziałyście, że przez 6 m-cy można karmić dziecko tylko i wyłącznie piersią? Bez absolutnie jakiegokolwiek dopajania i dokarmiania. A jeśli chodzi o śmierć łóżeczkową, to ryzyko jest większe właśnie przy sztucznym karmieniu (chodzi o inny sposób oddychania przy cycu i butli), wpływ może mieć też zabudowywanie łóżeczka ochraniaczami i baldachimem - nie ma wtedy dobrego przepływu powietrza.
Mam nadzieję, że nie będę miała problemów z karmieniem - jaka to oszczędność
o tym że przez pierwsze pół roku zalecane jest tylko mleko z piersi to wiedziałam a o tej śmierci łóżeczkowej nie. Powiem Ci że jak dla mnie karmienie piersią to nie tylko oszczędność ale także niesamowita wygoda przede wszystkim. Ja swoją pierwszą córkę karmiłam 2 lata ale dopajałam ją herbatkami już w pierwszym miesiącu bo miała straszne kolki a jedzonko też chyba koniec 4 początek 5 miesiąca zaczęłam podawać. Teraz mam zamiar karmić rok czasu ciekawe czy mi się moje plany spełnią