2011-11-22, 10:46
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: 15 kg w 3 miesiące,tylko zdeterminowane
Hej kobietki.
Może się przedstawię : Kumatek 33 latka (dwoje dzieci) od około 100 dni "inaczej myśląca"- dlaczego ?
pokrótce napiszę w paru zdaniach ( bez wymądrzania się )
Poczytałam Wasze odpowiedzi kobietki , i powiem jedno...
u mnie zmieniło się najpierw myślenie ukierunkowane na : ZMIANĘ,ZMIANĘ,ZMIANĘ.
Nie że schudnąć tyle i tyle kg w tyle dni (każdy ma inny organizm i metabolizm).
Warto najpierw zastanowić się : czego chcę , czy zmiana ta ma być już na zawsze , czy szybka utrata wagi w krótkim tempie a po schudnięciu to hulaj dusza i efekt jo-jo (miałam to "kilka" razy) ?
Postanowiłam sobie nie jeść : tłustego i smażonego , fast-foodów , słodyczy , nie pić słodkich i gazowanych napojów ... Nie słodzę kawy i herbaty , kawę piję z mlekiem Włączyłam surówki , sałatki , razowe pieczywo , owoce i warzywa , gotowane na parze ryby itp... Jak mam na coś ochotę (kawałek sernika czy de volaya) to jem , ale potem modyfikuję sobie menu aby było OK.
Jem posiłki co 3h (bynajmniej staram się)
Schudłam jak dotąd 4 kg (ktoś pomyśli bardzo mało,bez sensu)
Ale trudno , czekam z wytęsknieniem na te 50kg na wadze , nic na siłę (...)
Z ćwiczeniami na chwilę obecną jest różnie : czasem tylko lecimy na basem , a latem praktycznie dzień w dzień jest : rower , spacery , wiadomo - sporo się dzieje ...
Wsparcia nie mam od mojej rodzinki bo chłopaki tego nie rozumieją , he, he , wsparcie mam w wizażu i wizażankach a to mega-dużo (na niektórych postach się udzielam)
pozdrawiam i życzę wytrwałości
Edytowane przez kumat
Czas edycji: 2011-11-22 o 10:47
|
|
|