Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Ibum Ice
Wątek: Ibum Ice
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-22, 20:25   #2
Heksa
Wtajemniczenie

Dot.: Ibum Ice

Niuniu ja nie stosowalam akurat plasterkow tej firmy, tylko wydaje mi sie ze one wszystkie sa do siebie podobne wiec moge niesmialo napisac swoje spostrzezenia.
Plasterki fajnie chlodza, ale efekt nie utrzymywal sie zbyt dlugo(a producent na opakowaniu tez zapewnial, ze ma to trwac do 6 godzin).
Plaster przykleja sie latwo i rownie latwo odkleja. Plus jest taki, ze nie podraznia skory, dziecko nie czuje dyskomfortu podczas odklejania, ale minus jest taki ze tez bez najmniejszego problemu plasterek sobie samo zdejmie.
W skrocie - uwazam ze plaster sprawdzi sie albo u malutkich dzieci, ktore nie beda w stanie same go sobie sciagnac, albo u troche starszych ktorym mozna wytlumaczyc zeby go nie ruszaly (a one posluchaja ) Moje dziecko sciaga go i bawi sie w przyklejanie do pralki czy innych interesujacych przedmiotow. Wydlubuje paluszkami zel i roluje go - generalnie robi z nim wszystko czego nie powinno U Nas mozna go stosowac jedynie w nocy, kiedy dziecko juz spi i nie korci go grzebanie przy nim. Wg mnie jedyna wyzszosc nad zwyklym kompresem jest taka, ze ma sie te 2-3 godziny spokoju kiedy nie trzeba isc do lazienki i moczyc szmatki od nowa (w dzien moze nie jest to az tak istotna zaleta, nabiera na znaczeniu w nocy )

Ten ktory stosowalam wyglada tak (na fotce widac ze nie przylega scisle do ciala i przez to dosc latwo odchodzi)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_4703.jpg (65,5 KB, 110 załadowań)

Heksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując