2011-11-23, 08:25
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skromny ślub = obrażona rodzina i znajomi???
Cytat:
Napisane przez agniczek158
Witajcie, znalazłam forum dziś przypadkowo ale myślę że możecie mi pomóc bo mam problem.
Zaręczona jestem od ponad pół roku, mieszkamy razem, żyje nam się bardzo dobrze. Jako że szukamy mieszkania do kupna, parę dni temu mój ukochany zasugerował że skoro nie widzimy świata poza sobą to może by wziąć ślub cywilny, a przy okazji już jako rodzina, ukochany (jest zawodowym żołnierzem) miałby większe szanse żeby dostać mieszkanie z wojskowej agencji mieszkaniowej. Wszystko wydaję się być pięknie i eleganckie, wizja ślubu tylko we dwoje + świadkowie, po ceremonii jakiś szampan, kolacja z uczestnikami... Jednak naszym rodziną i znajomym nasz pomysł się nie podoba, nie akceptują go i mówią że mimo wszystko przyjadą i teraz my nie wiemy co robić, przecież nie powiemy im "nie"  . Próbujemy załagodzić sprawę tym że zaczeliśmy odkładać pieniążki na ślub i wesele z prawdziwego zdarzenia, które wstępnie planujemy na połowę 2014r.
Może jest tu ktoś kto miał podobny problem, i jakoś znalazł problem żeby z niego wybrnąć napiszcie
|
To powinna być wasza wizja a nie rodziny i znajomych i trochę nie fair z ich strony, że mimo tego, że planujecie skromną uroczystość to chcą się "wprosić", ja bym im jasno dała do zrozumienia jak to ma wyglądać a większą uroczystość planujecie w 2014r.
|
|
|