Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-23, 17:02   #1844
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Czesc mamusie!

Duzo skrobiecie, nie nadrobie wszystkiego, tylko:

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnośnie obrotów, bede spokojniejsza
ale to chwytanie mnie jeszcze martwi
Telik nasze chlopaki z tego samego dnia i powiem Ci, ze Antos dopiero od kilku dni zajarzyl, ze ma raczki, ktore do czegos sluza. Wklada je namietnie do buzi (ale tylko jedna), czasami uda mu sie je zlaczyc nad glowka i chwyta zabawki, ktore wisza nad nim na macie. Ale jak ja trzymam nad nim grzechotke, to nie chce jej lapac...
Spokojnie dzieci rozwijaja sie w roznym tempie. Przyjdzie czas i na Jasia.
A powiedz mi, czy cigniety za rece ciagnie juz glowke, czy mu wisi? Antkowi jeszcze wisi.
Ja chyba dla swojego swietego spokoju umowie sie z rehabilitantka, ktora znam jeszcze od czasow Zuzkowych. Mam spisanych na kartce kilka cwiczen, wiec je z nim robie, ale przynajmniej mi powie, czy nie widzi zadnych nieprawidlowosci.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Za 3 tygodnie sprawa.... już mi się koszmary śnią.
Bedzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czesc
tak szybciutko odpowiem, bo czekam na znajoma i mam nie wiele czasu
dziekuje za cieple slowa i kciuki za Dawidka
pytalyscie skad sie wzielo niedotlenienie, jest od urodzenia, maly po porodzie mial problemy z oddychaniem, trwalo to krotko, jednak zlecono usg glowki, wtedy juz wyszlo niedotlenienie i krwawienie podczaszkowe, mial mala trobiel, po miesiacu mielismy kontrole i teraz po 3 miesiacach
torbiel jest w zaniku ale objawy niedotlenienia sa wieksze

oprocz obrazu usg jednym z objawow jest brak odruchu podciagania glowy do gory gdy lekarz chwycil go za raczki i lekko podniosl

ma tez asymetrie ulozeniowa - tak to sie chyba nazywa, ma tendencje do obracania glowki w prawa strone, glownie w te strone patrzy, w lewa rzadziej (chociaz obraca sie do zabawek i siega w ich kierunku, robi to jednak rzadziej niz w prawa strone), tak samo obroty, glownie na prawa strone

mam duzo z nim na brzuszku lezec, nie wiem jeszcze jakie cwiczenia mam wykonywac, dowiem sie na konsultacji u neurologa, ktora mamy w przyszla srode

martwie sie
Bede trzymac kciuki, zeby niedotlenienie szybko sie cofnelo!

Brawa za kolejne miesiecznice!!!
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora