Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.II
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-25, 16:37   #9
Zielonka13
Raczkowanie

Dot.: Cera tłusta, mieszana, odwodniona, problematyczna - ZBIORCZY CZ.II

Hej, mogłybyście mi coś poradzić? Mam mieszaną cerę i w zimę jest jeszcze gorzej... Po umyciu twarzy mam strasznie suchą skórę na czole aż mi odstają i odpadają białe kawałki skóry :/ I te suche partie są też tłuste i się świecą. Jeszcze mam suchą skórę na polikach i na nosie/ wokół niego. Zawsze po umyciu twarzy kremowałam ją masłem kakaowym z ziaji i musiałam kilka razy jeszcze się smarować na suchych partiach, czole. Później nakładałam Under 20 do cery mieszanej i gdy jeszcze nie wyschło to przyciskałam chusteczkę do czoła i się nie świeciłam przez jakiś czas. Ale teraz gdy tak robię to pojawia się znów ta sucha skóra :/

I nie wiem co może mi na to pomóc? Jest jakiś krem, który by mnie nawilżał dobrze w mrozy i by nie powodował świecenia się skóry? Mam nadzieję, że ktoś pomoże. I tak nawiasem mówiąc to zawsze mam problemy z suchą skórą w zimę, dłonie mam szorstkie, twarz suchą i na głowie skóra też mi się wysusza (!). Masakra, muszę szukać ciągle czegoś co mi pomoże.
Zielonka13 jest offline Zgłoś do moderatora