Dot.: Wysokie CRP a ząbkowanie...
wysokie crp świadczy o stanie zapalnym w organizmie. ja np. miałam wysokie crp jak miałam zakażenie bakteryjne rany pooperacyjnej. mój tata, jak miał zapalenie trzustki. jak moje dziecko miało zapalenie pęcherza, to crp nie było podwyższone, było całkowicie w normie.
ogólnie jak jest zakażenie bakteryjne, to jest podwyższone crp, ale jak widać nie w każdym przypadku. skoro lekarz dał antybiotyk, tzn, że z badań ogólnych krwi tak wynika i dał antybiotyk o szerokim spektrum, żeby zadziało na to coś, czego zdefiniować nie potrafi.
też bym obstawiała zapalenie ucha.
co do zębów, to moim zdaniem lekarz nie dałby antybiotyku na zęby.
mi to wygląda na ucho, badał uszy wziernikiem? to przy nich jest taka wysoka, nie dająca się zbić temperatura. najsilniejszym ponoć lekiem jest nurofen i efferalgan. daje się wtedy zwiększoną dawkę. jak nic nie pomaga, to trzeba zrobić chłodniejszą kąpiel, tak czy inaczej nie można dopuścić do tak wysokiej temperatury, bo grozi to zapaleniem opon mózgowych. idź do innego lekarza, bo moim zdaniem ten Ci za mało dał informacji. i nie lekceważ.
przepraszam, że może mało pocieszająco, ale wydaje mi się, że naprawdę powinnaś pójść do innego lekarza.
Edytowane przez Layla79
Czas edycji: 2011-11-25 o 17:47
|