Dot.: badanie krwi co miesiąc ?
Cytat:
Napisane przez olivka1984
Witam wszystkie wizażanki 
Jestem w 8 tyg. ciąży byłam już u 3 ginekologów (wciąż szukam "idealnego") i jak do tej pory żaden z nich nie zlecił nawet podstawowych badań krwi, a z opini znajomych a także werrtująć internet widziałm mnówstwo opini że badania krwi i moczu powinny być zlecane przez gina co miesiąc. Co wy o tym myślicie? I jeszcze jedno pytanie: czy badanie usg wg Was można wykonywać co miesiac?
|
witaj,
kiedys byly obowiazkowe badania co miesiac.. teraz niektorzy ginekolodzy zlecaja co miesiac ale glownie wtedy gdy pierwsze wychodza kiepsko chodzi glownie o hemoglobine. ja mialam dobra wiec tak co 2, 2 z kawalkiem robie badania. Co do usg moj lekarz mowil ze powinno byc 3 razy w trakcie ciazy.. 1 stwierdzajace ciaze ok 6-8 tydzien, drugie 12 tydzien wykrywajace wady i trzecie w 20 tyg. potem tylko jak cos sie dzieje.. ale ja mialam praktycznie co miesiac, co poltora.. bo chcialam podgladnac malego a lekarz mowil ze to nie szodzi.. bo takiue podgladanie to bylo 5 minut a usg trwa ok 20 i wiecej. najwazniejsze sa jednak w 12 i 20 tyg te z pomiarami.

aa dziwne ze nie zlecili Ci jeszcze badan do 12 tyg powinnas zrobic krew, i grupe krwi najwazniejsza!
Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-27 o 10:58
|