Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - badanie krwi co miesiąc ?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-27, 10:57   #2
uska000
Zadomowienie

Dot.: badanie krwi co miesiąc ?

Cytat:
Napisane przez olivka1984 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie wizażanki
Jestem w 8 tyg. ciąży byłam już u 3 ginekologów (wciąż szukam "idealnego") i jak do tej pory żaden z nich nie zlecił nawet podstawowych badań krwi, a z opini znajomych a także werrtująć internet widziałm mnówstwo opini że badania krwi i moczu powinny być zlecane przez gina co miesiąc. Co wy o tym myślicie? I jeszcze jedno pytanie: czy badanie usg wg Was można wykonywać co miesiac?
witaj,
kiedys byly obowiazkowe badania co miesiac.. teraz niektorzy ginekolodzy zlecaja co miesiac ale glownie wtedy gdy pierwsze wychodza kiepsko chodzi glownie o hemoglobine. ja mialam dobra wiec tak co 2, 2 z kawalkiem robie badania. Co do usg moj lekarz mowil ze powinno byc 3 razy w trakcie ciazy.. 1 stwierdzajace ciaze ok 6-8 tydzien, drugie 12 tydzien wykrywajace wady i trzecie w 20 tyg. potem tylko jak cos sie dzieje.. ale ja mialam praktycznie co miesiac, co poltora.. bo chcialam podgladnac malego a lekarz mowil ze to nie szodzi.. bo takiue podgladanie to bylo 5 minut a usg trwa ok 20 i wiecej. najwazniejsze sa jednak w 12 i 20 tyg te z pomiarami.

aa dziwne ze nie zlecili Ci jeszcze badan do 12 tyg powinnas zrobic krew, i grupe krwi najwazniejsza!

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2011-11-27 o 10:58
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując