Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - speedcook, termomix czy inny robot
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-28, 13:51   #1
ariana77
Raczkowanie

speedcook, termomix czy inny robot

Witajcie ponieważ nie znalazłam za dużo informacji na tym forum o robotach wilofunkycjnych typu termomix czy speedcook to pozwoliłam sobie założyc nowy wątek odnośnie tego typu urządzeń tzn robotów z książka kucharską. Jako że sama nie mam doświdczenia w tej mierze chciałam się poradzić , uzyskac opinie użytkowników tych urządzeń.
pierwszy znam o tyle, ze widziałam, co mniej więcej można na nim zrobić, ale wg mnie ma zabójczą cenę koło 4000zł!!! - to urzadzenie nie jest tyle warte. Jego jedyna zaletą w porównaniu z innymi tego typu urządzeniami jest spora liczba przepisów znacznie ułatwiających gotowanie, pieczenie itp, generalnie posługiwanie się tym robotem. Z regóły tego typu roboty nie mają takich książek kucharskich chyba ze sie mylę?
Znalazłam tez w sieci urządzenie speedcook podobno polskiej firmy, i tez ma ksiązkę kucharską ale tylko 1 sztukę ( tamten robot ma ich mnśótwo) czyli nprzepisów jest sporo mniej niż w termomixie - urzadzenie jest bardzo pdobne do tamtego ale przed wszystkich sporo tańsze bo około 2600zł. Ktoś uzytkował to urządzenie? : jakie sa te przepisy, sporo ich jest czy nie bardzo. Maił ktoś prównanie tych dwóch urzqdzeń najlepiej. albo moze jest jeszcze jakiś inny robot pod którego są razem dostarczane przepisy /ksiązki kucharskie? Nie che przepąłcac ani za za termonixa ani za tego speedcooka tylko dlatego ze mają dobre ksiązki kucharaskie, ale z drugiej strony tego typu urzadzenie bez dobrych ksiązek tez jest dla mnie nic nie warte - bo nie umiem za dobrze gotować. Moze znacie jakies inne urzadzenia tego typu z książkami? Wiem ze sa roboty co potrafia podbne rzeczy to tych robotó wyżej wymienionych ale nie znam żadnego który miałby dołączoną ksiązkę kucharską.

Widze ze przez pomyłkę założyłam dwa razy ten sam wątek, nie wiem jak go usnąć - jesli ktos wie to prosze o podpowiedź.? w dodatku chyba niechcący zaspamowałam skoro mi usnięto nawę urzadzenia. Moją intencja nie była reklama - jak już coś to antyreklama, bo szukam raczej urzadzenia podobnego do tych powyżej , uwazam że te powyżej są za drogie

Edytowane przez ariana77
Czas edycji: 2011-11-28 o 14:10
ariana77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując