czesc Dziewczynki
balbinka to
Zariah miala jechac do szpitala dzisiaj a nie
Emigra.
gosia, ja bym radzila przejsc sie do kina, nawet jak napisalas ze za dobrze angielskiego nie znacie, bo w koncu praktyka czyni mistrza, my tez na poczatku wszystkiego nie rozumielismy (mimo ze przyjechalismy z dosc dobrym angielskim) ale zaczelismy ogladac sporo tv (nie mamy polskiej tv, wiec wszystko ogladamy po angielsku, na poczatku swoich seriali to naprawde w wiekszosci ich nie rozumialam (Coronation Street albo Emmerdale...wiem wiem....ale lubie i nic na to nie poradze

, a tam jest taki dialekt ze brak slow

, ale wlasnie ogladanie tv i chodzenie do kina pomoglo w lepszym rozumieniu i uzywaniu jezyka, no i oczywiscie praca, bo komunikacja praktyczna jest najlepsza.
nie wiem jak Dziewczyny ktore mieszkaja w UK ale dla mnie latwiejszy jest brytyjski angielski, amerykanskiego nie lubie i trudniej mi zrozumiec.
evvcia pytalas jak dlugo mieszkalam przy rondzie ONZ, mieszkalam tam rok, ogolnie w ciagu 4 lat mieszkalam w 6 mieszkaniach

na Muranowie, rondo onz, przy zelaznej, przy atrium, na woli (masakra to byla, nie cierpie tej dzielnicy), chomiczowka
Zariah trzymam kciuki - oby wszystko bylo dobrze!!
Dziewczynki ktore maja dzien paszteta albo dola ogolnie - aby wszystko wrocilo do normy i aby dobre humorki wrocily jak najszybciej.
zdjecia ma mailu superanckie, dodam tez swoj nr telefonu.
wiecie co wiem ze chyba jesienia - musze to sprawdzic jest najbardziej dolujacy dzien w roku (ale musze to sprawdzic) ....moze to jakos na dniach, skoro nam tak humory nie dopisuja?
ja mam takie wzdecia dzisiaj ze brzuch wyglada jakby zaraz mial wybuchnac, twardawy jest,boli mnie podbrzusze, ale ja mam tak prawie od poczatku ciazy.
---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------
mi sie bardzo podobuje
pytanie do dziewczyn ktore juz maja dzieciaczki: czy wiecie cos o laktatorze elektrycznym avent? moze ktoras uzywala? moze ktos znajomy uzywal, a moze sa jakies laktatory elektryczne (nie reczne - bo chce tylko eletryczny) sa warte polecenia ( z Waszego lub Waszych znajomych doswiadczenia). bede wdzieczna za wszelkie info bo chce w koncu kupic.