2011-11-29, 11:21
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012
Cytat:
Napisane przez buena
Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką fasolki  . Test zrobiony w sobotę rano i szyko pokazały się dwie kreseczki.
Według kalkulatora, licząc od ostatniej miesiączki i przy standardowym cyklu, termin porodu mam na 30 lipca.
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona  .
|
Witamy
Cytat:
Napisane przez nicki86
luby957, ja też wiecznie zmęczona jestem popołudniami, bym z łóżka nie wychodziła strasznie podobają mi się takie zagęszczane rzęsy, wyglądają zalotnie a równocześnie naturalnie.
ivoncia16, ja serduszko widziałam dopiero w 6tyg 1 dniu, ale nie stresuj się bo to mi mówiła gin że naprawdę różnie bywa..
sas, ja też zajadam się mandarynkami. Mam taką książeczkę i tam zalecają świeży sok z pomarańczy codziennie więc... raczej nie ma co przesadzać ani w jedną ani w drugą stronę. Ja szybko się denerwuje wszystkim i rycze jak bóbr, ostatnio książka ponad 300stron o rodzinie zastępczej i całą przeryczałam
agunia82, co za fantastyczne kombinacje jedzeniowe
hanjah, nie kazdy niestety lekarz od razu przyjmie nawet prywatnie. Jakbym chciała się wbić na wizytę do mojej gin prywatnej to czekam ok 2 miesiące, ale jak już dostałam się na pierwszą wizytę to mnie wciska poza kolejką
Irmusia81,łączę się w bólu.. mnie też gin nastraszyła tydzień temu że mam dziwny kształ ale łożyska... caly tydzień nerwów. A jutro kolejna wizyta... mam nadzieje że u nas obu to tylo niepotrzebne straszenie...
modnisia86,witamy Ja słyszałam że najlepiej iść w 10 tygodniu, bo wcześniej to mogą tylko straszyć i denerwować niepotrzebnie, albo poprostu olac na wizycie i nawet usg nie zrobić. Sama byłam w 5 tygodniu, ale dlatego że plamiłam jak koleżanka... ale szczerze mówiąc poszłabym w 7 żeby serduszko obejrzeć 86, to Twój rocznik??
muminek82, dziękuję jejku jak Ty daleko już 10 tydzień!! gratuluje
buena,witam mamusie już końcowo lipcową gratuluje fasolki!!
Dziewczyny a słyszałyście o czymś takim jak test płci?? wczoraj przypadkiem natrafiłam skusiłabym się ale teraz liczę każdy grosz a 100zł to jednak jakiś wydatek jest http://www.chlopiecczydziewczynka.com.pl/jak.php
Ja za to mogłabym jeść słodkie, ale zadowalam się jogurtami owocowymi
Kurcze zrobiły mi się zajady, a biore witaminy w tabletkach,muszę zmodyfikować menu na bardziej białkowe... próbowałam jeść migdały bo niby mają sporo wit b2, ale po dwóch mnie wstrząchnęło A dzisiaj przewijałam mojego siostrzeńca i zaczęło mnie rwać na wymioty, jak nigdy....
jutro ta wizyta... jestem niby spokojna, ale cały czas myślę co mi powie... a w czwatek do endokrynologa.... nachodzę się po lekarzach za całe moje życie
a z kwasem foliowym też się nie zgodzę
|
Ciekawe na ile ten test jest skuteczny
Cytat:
Napisane przez Irmusia81
Dzień dobry Mamusie
Witaj  Gratulacje
Musi być dobrze  Na pewno nasze dzieciątka zdrowo rosną i nic złego im się nie dzieje. I tak musimy myśleć  Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości na wizycie
A masz problemy z tarczycą? Badałaś hormony już w ciąży? Jestem ciekawa, bo u mnie jest tak, że mam nieprawidłowo zbudowaną tarczycę, ale hormony do tej pory były w normie. Endokrynolog mówił mi, że w ciąży to się może niestety zmienić  I zastanawiam się czy nie zbadać sobie w czwartek TSH dla świętego spokoju.
Dziękuję  Na razie nie słyszałam, tylko widziałam taki szybko migający punkcik  Trzymam kciuki za Twoje usg
Ja bym chciała poznać płeć, choć nie ma ona dla mnie żadnego znaczenia. Po prostu chciałabym wiedzieć jak mam mówić do brzuszka. Na razie mówimy On (zarodek). Ciekawe czy zostanie On?
|
My mówimy "dzidziuś" 
Cytat:
Napisane przez agunia82
Nie, dzisiaj póki co znowu dokucza mi jadłowstręt i zgaga :/ Ale kto wie, co będzie później.
Mam za to ochotę na zupkę a'la chińską, więc sobie dzisiaj zrobię. Rosołek wczoraj ugotowałam więc bazę już mam 
|
A ja sobie na śniadanie zjadłam zupkę chińską -taką z torebki pyyszota 
I mam już swój sposób na mdłości Jeśli zjem śniadanie ok. 8 rano i później równo co 2 godziny coś przegryze to nie mam praktycznie mdłości A dla mnie to duży sukces
|
|
|