2011-11-29, 12:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TZta daleko mam ale sama rade sobie dam ! ZNO cz.XXVI
Jestem, wrocilam. Czuje sie pijana i kreci mi sie w glowie. Polski chirurg wkuwal mi sie w ramie, byl bardzo mily i chcial mnie rozsmieszyc. Taka gigantyczna igla mi sie wkuwal by znieczulic a potem jeszcze wieksze ustrojstwo wsadzil o torebki stawowej - wygladalam jakby mnie ktos dzgnal szpikulcem do lodu TZ mnie zawiozl i odwiozl a teraz siedze w pracy i czuje sie jakbym miala odlot 
A wiec moje lokatorki - wbiegla jedna w nocy do sypialni ze woda wybija w piwnicy. Ze wszystkich odplywow wylazilo szambo nam na piwnice. Ja juz tez w pizamie bylam w szlafroku zbieglam, zlapalam kalosze i otwieramy szambo. Musialam wyjsc na ta wichure i deszcz i pomagac TZ-towi. Okazalo sie ze musimy udroznic rure wylotowa do szamba, te wszystkie rurki i inne ustrojstwa wpakowac do srodka i to udrozniac.. smrod jak cholera, zimno i deszcz. W koncu biedny TZ byl umazany tym wszystkim i ta ssawa w tej roze grzebie i wyszla przyczyna - ktos wrzucal do kibla tampony   wszystkie rury w piwnicy tak musielismy udrozniac - byly i podpaski  Trzeba to bylo wszystko wyciagac reka - 3 wielkie korki w 3 rurach. A my sie dziwilismy czemu woda wybija w lazience na gorze  Zalalo nam remontowana kuchnie i sufity raz. Wscieklam sie w tych gumiakach i mokrym szlafroku wbieglam na gore, zlapalam pierwsza z dziewczyn - akurat sie gzdzilam ze swoim - i wypalilam o tych tamponach. W ogole wyobrazacie sobie znalezc czjesc tampony w rurze? cala noc spac nie moglam, az kipialo we mnie, dzisiaj bedzie rozmowa - bo one twierdza ze one nie wrzucaja tamponow do kibla. To kto to robi - ja? Ja nie uzywam, gosci nie mamy bo mamy remont, moja mama od 3 lat nie ma okresu - tesciowa od jakis 20 lat. Wiec wychodzi na to ze kolezanka ktora jedna z nich nocuje czesto to robi. Bo kazdorazowo raz w miesiacu wylewa w lazience na gorze. Tak wiec im powiem - bierzesz ludzi do domu na noc, bierzesz odpowiedzialnosc za to co oni robia. Nastepnym razem ja ani TZ tego robic nie bedziemy tylko wezwe hydraulika i one za niego zaplaca jak i za wszystkie szkody i beda sprzatac. Nam zostaje wysprzatanie piwnicy z gowien - a piwnica pelna materialow budowlanych Trzeba to wyniesc, powyrzucac wykladziny i w ogole wyprac to wszystko co mielismy na sobie podczas akcji udraznianie. Laski dostana tez wiadomosc ze maja sobie szukac innej stancjji bo od nowego roku szkolnego ja juz nie wynajmuje. Koniec. mam dosc problemow z gowniarami - nie po to remontuje dom by mi szczeniary zniszczyly wszystko. No sorry ale mieszkajac u kogos w domu robily byscie takie kongo? A my jestesmy niby od sprzatania i tak dalej Ale mam qrwa dzisiaj ze poezja. i jeszcze to ramie mnie boli. A teraz wyobrazcie sobie co by bylo gdyby TZ-ta w domu nie bylo   
|
|
|