Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Zamiast FUNDY aparat stały dla dziecka
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-29, 13:35   #5
vanilia1985
Rozeznanie

Dot.: Zamiast FUNDY aparat stały dla dziecka

Wydaje mi się, że znalazłam, a u ortodonty byłyśmy jak miała 3 latka, nie wiem jaki masz cel w tym, chcesz wzbudzić we mnie wyrzuty? wydaje mi się, że sporo robiłam, tzn nawet nasz dentysta bardzo dobry, powiedział, że niestety nic nie da się zrobić dopóki zęby nie wyrosną. Na starte mleczaki nie da się założyć aparatu i nie dało, trzeba było czekać na jakieś zęby stałe, szczególnie szóstki. Teraz już są.
A w międzyczasie nosiła tą fundę, niestety nie pomogła, a wynikało to z tego, że nawet przy użyciu dużej siły ta dolna szczęka nie chciała się cofnąć, czyli taką już ma z natury. Poza tym zęby, które ma już stałe, są piękne i równe, a problem jest w cofaniu się. A nie da się założyć aparatu jak zębów nie ma.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Napisane przez wersta Pokaż wiadomość
ortodontycznie można leczyć już 4latki
i nie można odpuszczać, bo dziecko nie chce nosić. niczego nie bedzie chciała rodziców w tym rola, żeby dopilnować.
dobrzy lekarze nie muszą szukać klientów poza swoim miastem, bo mają ich full na miejscu warto poszukać POLECONEGO i SPRAWDZONEGO orto, bo dobrych speców w tym fachu jak na lekarstwo niestety.
a co do samego ortodonty, byłam u 6 i tylko ten jeden rozpoznał jakoś problem i chce pomóc, więc nie jest tak, że nie robię nic. Większość kazała przyjść dopiero jak wyrosną stałe zęby.
vanilia1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując