2011-11-29, 15:40
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
Cytat:
Napisane przez whitechocolateraspberry
Właśnie o tym mówię, ale ci zwolennicy legalizowania aborcji cały czas bez żadnych powodów będą się upierać, że na pewno nikt w taki sposób nie traktowałby aborcji - traktowałby. Wiele osób by to w taki sposób traktowało a już zwłaszcza, gdyby była refundowana lub bardzo tania.
|
Zdaje mi się, że Heroldin pisała o czasach, kiedy panowały dziurawe kondomy Stomil, a tabletki anty miały potężne dawki hormonów powodujące torsje. Teraz mamy inne czasy, inne możliwości i inne podejście do aborcji.
Cytat:
Lisabeth - sorry ale ten TŻ Mrs wcale nie chce mieć 'udziału' w podejmowaniu decyzji, tylko on chce aby było tak jak on nakaże! Jakby mi ktoś powiedział, że mam isc do kliniki i usuwać to chyba bym go wyśmiała. Rozumiem, jakby to była również decyzja mrs. Ale jakim prawem on teraz myśli, że wszystko zależy wyłącznie od niego. Facet zachowuje się jak zapyziały egoista, zrobił dziecko, na pewno musiał wiedzieć, że każda metoda może zawieść, a teraz nawet się nie pyta o zdanie Mrs, tylko każe jej iść usunąć, żeby przypadkiem on nie miał przez to problemów, bo przecież musiałby płacić alimenty a on dziecka nie chce. Co on spadł z choinki, takie jest życie, że zalicza się wpadki a on nie jest panem i władcą aby o wszystkim decydować. Skoro nie chce miec dzieci to albo niech nie uprawia seksu albo niech znajdzie sobie kogos kto zapewni mu ze dokona aborcji w razie wpadki. W innym wypadku niestety taka decyzja nie należy tylko do niego ale również do kobiety.
|
A skąd ty możesz wiedzieć co on chce i co myśli? Nadal masz za mało informacji aby pisać taki elaborat o kimś zupełnie obcym.
|
|
|