Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka o zdrowe i piękne włosy część VII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-29, 22:11   #4560
Dotka z OZ
Raczkowanie

GG do Dotka z OZ
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część VII

Dołączam do was dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Maqua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w której drogerii biorącej udział w DDD dostanę odżywki Ziaja w sprayu? w jednej wyczaiłam, ale akurat nie tą, którą chcę
Sprawdzałaś może w Raan.com.pl Tam jest kilka odżywek ziaji w sprayu?

Co do dostępności kosmetyków... to myślałam, że w mojej 70 000 tysięcznej mieścinie już niedostane odżywek ziaji, glorii czy balsamów Mrs Potters (po za Kaufalndem), a ostatnio weszłam do małego sklepu zielarskiego.. a tam wszystko w jednym miejscu. Oleje też różne mają i kokosowy nierafinowany

Co do olejów ja muszę stwierdzić, że same w sobie nie służą mi tak idealnie. Zdecydowanie lepiej mixy maseczkowe z olejami A stosowałam już olej kokosowy, winogronowy, z ryżu i oliwę z oliwek no i oczywiście BD dla mam.

Mam włosy cienkie i niestety ostatnio zostały potraktowane dosyć ciężko, bo zeszłam z rudego. Teraz mam średni blond. Niestety nie obyło się bez zniszczeń. Miało to być inaczej, ale przez nieuczciwą fryzjerkę było jak było i czasu nie cofnę.
Włosy co prawda nie są po rozdwajane, ale końcówki są takie saniowate, wywijają się i wygląda to nie ciekawie. Powoli zaczynam dochodzić czego potrzebują.
Po dzisiejszym mixie (olej kokosowy, oliwka BD, miód, jogurt naturalny i odżywka alteria, w proporcjach na oko, położonym na 2 godziny). Po umyciu ziają z aolesem potraktowane zostały jeszcze odżywką Mypa z aloesem (na moje włosy działa rewelacyjnie). Po lekkim wyschnięciu jeszcze potraktowałam niewielką ilością joanny babuni z miodem i olejkiem kokosowym. Po całkowitym wyschnięciu wreszcie końcówki wyglądały w miarę normalnie Włosy miękkie lśniące i nie obciążone Przynajmniej te z przodu Z tyłu są strasznie pocieniowane i każdy włos układa się jak chce

A pamiętam te czasy, kiedy dodanie kropli olejku rycynowego do byle jakiego szamponu dawało taki sam efekt.. o ile nie lepszy
Nie wiem co mi strzeliło zafarbować się na rudo A potem pójść do tej fryzjerki
A włosów nawet nie mam z czego podcinać, bo z przodu mam ledwo za brodę, a z tyłu do ramion i to strasznie pocieniowane, bo były krótkie. Muszę wytrzymać jeszcze z trzy miesiące chociaż, a potem będę mogła je ściąć na równo.

WŁOSOMANIACZKA
Olejowanie (lniany, archaidowy , słodkie migdały, amla, vatika kokosowa, olejek BD, sezam )
Wcierki, drożdże, pokrzywa i skrzyp - przerwa do 01.03.2012.

Moje włosy

Jestem szczęśliwym nie palącym człowiekiem od: 23.01.2012 r.

Edytowane przez Dotka z OZ
Czas edycji: 2011-11-29 o 22:16
Dotka z OZ jest offline Zgłoś do moderatora