Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-30, 10:30   #2596
sozaa
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

a mój gin powiedizał, ze po sn nie wypisuje L4- wyłacznie po cc i taką samą wiadomośĆ otrzymałam w szpitalu- ale liczę na to że jak zaniosę druk zusowski to wypiszą

))
Nika, z tym L4 u Ciebie to naprawde dziwne!!! Ja sama sie nie dowiadywalam o L$ dla TZ bo on nie potrzebuje bo pracuje z domu, a nawet czasami jak ma urlop czy cos to tez zaglada do pracy (laptopa) zeby cos tam zalatwic, ale ja pracuje w fabryce i chlopacy pracujacy na produkcji/w magazynie czy gdziekolwiek, przynosza masowo L4 na opieke nad malzonka po porodzie!!! a jak z nimi rozmawiam to prawie wszystkie rodza sn!!! Bardzo jestem zdziwiona, ze u Ciebie przed tym L4 tak sie wzbraniaja. Ja na waszym miejscu poszlabym jeszcze do rodzinnego zapytac co i jak, bo czesc chlopakow przynosi mi od lekarza rodzinnego to L4 a nie od gina. zadzwon do przychodni i podpytaj, nie masz nic do stracenia!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Nika, spoko, mozesz drazyc temat ile chcesz, ile wiem tyle Ci powiem.

ten druk Zusowski dolacza sie do tego L4 ktore Tz dostaje na opieke nad Toba. Wogole za kazdym razem, np. jak Twoje dziecko sie rozchoruje i od lekarza to Ty dostaniesz L4 na opieke nad dzieckiem to tez taki druk bedziesz musiala wypelnic.

Wiesz, bo to L4 ktore dostajesz gdy ktos z Twoich bliskich jest chory wyglada inaczej anizeli L4 ktore dostajesz Ty jak jestes chora. Na tym pierwszym sa dane osoby, ktora jest chora i ktora Ty sie opiekujesz, a na tym drugim tylko Twoje dane.

A te dwa dni opieki nad dzieckiem, ktore naleza sie ustawowo to wykorzystujesz kiedy chcesz i nikomu sie nie tlumaczysz czy dziecko chore, czy ma wazny dzien w szkole czy co. to sa jakby dodatkowe dwa dni urlopu dla Ciebie.....
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora