2011-11-30, 11:37
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Napisane przez princessskaa
Dzień dobry
Seona gratulacje! Duża dziewczynka
Truscafko dobry wybór  Nie wiem, czy nie zauważyłaś, ale pyt czy dajesz swojemy smykowi smoczek?  Bo ja już trzy razy wymiękłam i dałam małej, bo w innym wypadku musiałabym momentami co 10-15min cyca jej dawać... I troszkę mam wyrzuty sumienia.. bo chciałam bez smoka eh
|
daję smoczka, mam z aventu 0-6m. takie płaściutkie, zaczęłam dawać jak miał około 10 dni, daje dlatego ze mały jest karmiony sztucznie ( wtedy był dokarmiany, 50/50) i mimo iż wypija b. duzo mleczka niekiedy po zjedzeniu z jego zachowania wynika jakby jeszcze był głodny - wcina ręce, pieluchę itd. ale głodny nie jest bo kilkakrotnie próbowałam go dokarmić czy dopoić i nie chciał już - to chyba taka potrzeba ssania jak któras z was pisała. u nas jest o tyle dobrze, ze mały pocysia smoka max 15-20 min i sam wypluwa i śpi nieraz nawet od razu wypluwa smoczek - po kilku pociągnięciach i zasypia bez więc wydaje mi sie ze az tak się z nim nie zwiąże.... 
ja bym na Twoim miejscu się nie przejmowała za bardzo - ja się przejmowałam i nie dawałam czego efektem byllo to ze dziecko bylo nie spokojne, nie chciało zasnąć i płakało, a w szpitalu prawie u kazdej dziewczyny w wózeczku lezal smok....
wydaje mi się ze tteraz te smocczki są naprawdę przystosowane i nie ma się co bać o zgryz itp - piszę o tych porządniejszych smoczkach, te z aventu według mnie są extra
70,0 
68,0 
66,0 
64,0 
62,0
60,0
|
|
|