Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-11-30, 11:37   #2610
truscafka
Zadomowienie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Seona gratulacje! Duża dziewczynka

Truscafko dobry wybór Nie wiem, czy nie zauważyłaś, ale pyt czy dajesz swojemy smykowi smoczek? Bo ja już trzy razy wymiękłam i dałam małej, bo w innym wypadku musiałabym momentami co 10-15min cyca jej dawać... I troszkę mam wyrzuty sumienia.. bo chciałam bez smoka eh

daję smoczka, mam z aventu 0-6m. takie płaściutkie, zaczęłam dawać jak miał około 10 dni, daje dlatego ze mały jest karmiony sztucznie ( wtedy był dokarmiany, 50/50) i mimo iż wypija b. duzo mleczka niekiedy po zjedzeniu z jego zachowania wynika jakby jeszcze był głodny - wcina ręce, pieluchę itd. ale głodny nie jest bo kilkakrotnie próbowałam go dokarmić czy dopoić i nie chciał już - to chyba taka potrzeba ssania jak któras z was pisała. u nas jest o tyle dobrze, ze mały pocysia smoka max 15-20 min i sam wypluwa i śpi nieraz nawet od razu wypluwa smoczek - po kilku pociągnięciach i zasypia bez więc wydaje mi sie ze az tak się z nim nie zwiąże....

ja bym na Twoim miejscu się nie przejmowała za bardzo - ja się przejmowałam i nie dawałam czego efektem byllo to ze dziecko bylo nie spokojne, nie chciało zasnąć i płakało, a w szpitalu prawie u kazdej dziewczyny w wózeczku lezal smok....

wydaje mi się ze tteraz te smocczki są naprawdę przystosowane i nie ma się co bać o zgryz itp - piszę o tych porządniejszych smoczkach, te z aventu według mnie są extra

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora