Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Galeria naszych slodkosci weselnych :)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2006-11-15, 11:19   #41
bienioka
Rozeznanie

Dot.: Galeria naszych slodkosci weselnych :)

wydaje mi sie, ze nie ma roznicy w cenie - przynajmniej nie powinno. o ile wiem, wiekszosc cukierni koszt tortu uzaleznia od jego wagi. oczywiste wiec jest, ze ciasta ciezkie (orzechowe, kremowa, czekoladowe) beda drozsze od lekkich smietankowych (z reguly sa to owocowe torty).

pomimo tego, ze ja mialam 3-pietrowy tort, wszystkie jego warstwy mialy taki sam smak (pomaranczowo-czekoladowy). dlaczego????
przeciez kazdy z gosci tak i tak zje tylko jeden kawaleki nie moze sobie smaku wybrac. chcialam wiec, zeby nie dochodzilo do nieporozumien typu: jaki mialas smak?? twoj pewnie byl lepszy od mojego! dasz skosztowac twoj kawalek? ja wolalabym czekoladowy a nie truskawkowy... i.t.p.
po drugie - pomimo tego, ze tort ma kilka warstw, tworzy w koncu jedna calosc. po co wiec dzielic go na rozne smaki??

razem z moim mezem po degustacji nie potrafilismy zdecydowac sie na smak (on lubi czekoladowe a ja owocowe). doszlismy do idealnego kompromisu. jedna warstwa byla pomaranczowa, jedna czekoladowa. pieknie wygladal po przecieciu (braz i pomarancz). a jak smakowal!!!!!
idealna kombinacja, taka niebanalna,wyszukana - jakbysmy jedli czekoladki Lindta.....mniam
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując