Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2011-12-01, 13:38   #25
Nebula
Zakorzenienie

GG do Nebula
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy

Chetnie o tym pogadam fajny watek, fajna idea.

Ok. z mojego punktu widzenia nalezy rozpatrzec kilka stref mezczyzny - jego 'wzrokowosc', jego 'charakter', jego 'zainteresowania'.

Ktora z tych rzeczy jest najwazniejsza? Nie wiem, bo wydaje mi sie, ze brak kazdej z nich powoduje spadek ogolny. Zatem:
W kwestii meskich charakterow - trzeba pamietac o ego. Mezczyzna ma zasadniczo inne potrzeby - my chcemy wiedziec, ze jestesmy te jedyne...a facet, ze jest najlepszy. Co to oznacza w moim odczuciu? To, ze doceniamy to co mezczyzna robi, chwalimy, cieszymy sie sukcesem, utrzymujemy w przeswiadczeniu, ze to co robi jest sluszne i najlepsze. Jezeli mezczyzne bedziemy krytykowac...nie bedzie sie czul jak mezczyzna. Poza tym, musimy byc partnerkami do dyskusji. Nie mozemy byc nudne i zapatrzone w kiecki i buty, czasem trzeba okazac zainteresowanie sprawami partnera - praca, studiami, projektami, oraz hobby.
Dobrze tez gdy mamy od siebie cos ciekawego do przekazania - interesujaca praca, zajecia, nasze wlasne hobby by nie siedziec caly czas nad facetem.
Poza tym, co akurat dziala w przypadku mojego TZta, nie moge jak dzieje sie cos zlego mowic 'o rany, co za tragedia, nie no, nie smuc sie, damy rade' itd. tylko trzeba byc oschla 'rusz sie, trzeba to naprawic' bo w ten sposob on sie motywuje do pracy. jak bede nad nim siedziec jak nad biednym chlopcem niczego nie osiagnie. Zreszta sam mi to kiedys powiedzial.
Dochodzac do punktu hobby - nalezy uwzglednic co mezczyzna lubi robic. co go cieszy, relaksuje. Dac mu swoja przestrzen zyciowa. Przeciez my tez czasem chcemy polozyc sie z ksiazka i maseczka na gebie. oni potrzebuja pogrzebac w samochodzie, nagrac plyte z zespolem, czy ulepic tankowiec z papieru. najlepiej wspierac go przy tym, doradzac, kupic fajna skrzynke na klucze francuskie, czy wstawic piwo do lodowki gdy sobie zaplanuje mecz z kumplami. Naprawde...bez szacunku do zainteresowan i potrzeb naszej meskiej polowki nie bedzie wcale tak fajnie.
Najlepiej w tym wszystkim jeszcze dbac o siebie, bo mezczyzna jest wzrokowcem. tzn nie musimy byc modelkami, ale musimy o siebie dbac - ubierac sie schludnie, albo szczegolnie gdy idziemy na kolacje z nim, 'blyszczec' by mezczyzna czul sie przy nas wyjatkowo. Najlepiej jak w parze jest udany seks. to nie bedzie rodzic frustracji.

Ponadto z wlasnych obserwacji (ale to nie jest regula, dlatego umieszczam to osobno )dodam:
*jest fajnie jak mozna cos dobrego ugotowac
*jest ok jezeli mamy podobne zainteresowania - duzo latwiej isc na udany koncert tego saqmego zespolu niz na dwa rozne gdzie kazdy sie poswieca muzyce, ktorej nie lubi
*dobrze gdy mamy inne wyksztalcenie i poglady na swiat - czesto z takich dyskusji wychodzi wiele dobrego dla zwiazku
*dobrze gdy jestesmy zmienne i wymagajace, moj dodatkowo lubi moja zlosliwosc i uszczypliwosc - nigdy nie narzeka na nude
*posiadanie tych samych preferencji seksualnych
*poza tym dobrze gdybysmy nie probowaly zdominowac naszego mezczyzny bo zamieni sie w mamisynka co chodzi i smarka w chusteczke. Mezcyzna ma sie czuc przy nas pelnowartosciowym mezczyzna.
*nie mozna marudzic i mowic jakie jestesmy beznadziejne - bo to sygnal dla naszego faceta ze albo cos z nami nie tak, albo to on z czyms sobie nie radzi.

Ok, to moja wizja. czy sluszna? nie wiem, poki co dziala )